Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVAMO SVE DETALJE

Građani neće platiti troškove obnove od potresa. Potpuno su oslobođeni, ali pod određenim uvjetima

29.09.2021.
u 20:28

MIjenja se Zakon o obnovi, Večernji list doznaje detalje: upraviteljima zgrada i građanima, između ostalog, omogućit će se da krenu sami u proces konstrukcijske obnove, ali pod određenim uvjetima. Evo koji su to.

Ključne riječi

Komentara 41

Avatar cro.adris
cro.adris
20:37 29.09.2021.

Država (svi mi) ne treba biti odgovorna za tuđu neodgovornost. Plaćanjem troškova obnove još će se više poticati takvo ponašanje pojedinaca koji nisu ulagali i osigurali svoju imovinu.

ZM
zeljko markic
22:12 29.09.2021.

Poslijeratna obnova 1995-1998: za srušenu i zapaljenu kuću mogao si dobiti na svojoj zemlji i sa čistim papirima i sa osobnom koja je bila prijavljena na tu adresu prije rata: 38 kvadrata za prvog člana obitelji i 18 za svakog idućeg. Sve ostalo si morao doplatiti. Bilo je krađe ali nije bilo očiglednih krađa kao što će biti ova pljačka: za 100 kvadrata zapuštenog stana u centru u ruševnoj zgradi država će besplatno nekoj bakici (ili njenim nasljednicima) izgraditi 100 kvadrata novog i protupotresnog stana u strogom centru. Ili će nekom tko ima već 5 stanova izgraditi još jedan. Sirotinja će kao i uvijek najebati pa će bakica s banovine dobiti kontejner da se smrzava do zime 2030, ali bogataši iz centra će biti još bogatiji. Sva sreća da će se mojim poreznim novcem to plaćati a ne da si ja priuštim stan, nego još uvijek živim u tuđoj nekretnini...

PO
Poskok
20:52 29.09.2021.

Ovdje sam protiv svake socijale,najprije dobili badava te zgrade sad država da obnavlha?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?