Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMIŠ-GATA

Građani blokirali promet magistralom: Omišane će brodovi voziti preko Cetine

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
07.10.2020.
u 19:31

Građani su predlagali da se prije zatvaranja ceste prema Gatima probije tunel Lisičina, no nema ga u planskoj dokumentaciji

Omišani su u srijedu prelaskom preko pješačkog prijelaza od 10 do 10.10 sati blokirali promet magistralom, nezadovoljni zbog najavljenog zatvaranja prometnice Omiš – Gata, odnosno kanjonskog dijela prometnice DC 70, radi gradnje obilaznice, što će zaleđe ostaviti odsječeno od Omiša.

Prosvjed je održan iako su u Hrvatskim cestama odustali od zatvaranja prometnice dok se ne pronađe rješenje koje će sve zadovoljiti, a u Omišu je jučer bio i predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić koji se sastao s gradonačelnikom Ivom Tomasovićem. Nakon sastanka izjavio je kako su se dogovorili da će dok se budu obavljali radovi sanacije litice u kanjonu Cetine na omiškoj zaobilaznici, u trajanju od 45 dana, u suradnji s Gradom Omišom, Hrvatske ceste za mještane zaleđa osigurati brodske linije preko rijeke. Građani su predlagali da se prije zatvaranja ceste prema Gatima probije tunel Lisičina. Međutim, nema ga u prostorno-planskoj dokumentaciji, a koštao bi 300 milijuna kuna.

– Četrdeset godina čekamo izgradnju obilaznice, drago nam je zbog kapitalnog ulaganja, ali ne možemo je graditi preko leđa ljudi. Da nismo digli glas, mi bismo iz Zakučca, kilometar udaljenog, do Omiša trebali ići uokolo, preko Splita, 50 km u jednom smjeru. Svi smo orijentirani prema Omišu. Tu radimo, tu nam je doktor i škola djeci – kažu prosvjednici.

Grad Omiš stupit će u kontakt s vlasnicima brodova i predstavnicima mjesnih odbora, kako bi se znalo koliko je linija dnevno potrebno za transport od Zakučca do centra Omiša. Gradonačelnik Tomasović najavio je kako će postavljanje pontona započeti već sutra. Do mjesta ukrcaja u Zakučcu osigurat će se autobusni prijevoz iz sela omiškog zaleđa. Očekuje se da će za pripremu trebati desetak dana.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije