Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovačka posla

Grad za orkestar daje jednako kao i za sport

'za dalmaciju.....03.08.2007.....dubrovnik dubrovacki sinfonijski orkestar u knezevu dvoru snimio zvonimir pandza'
'zvonimir pandza'
28.04.2010.
u 17:25

Dubrovački simfonijski orkestar prima najviše novca od svih kulturnih ustanova u Gradu, čak 6,6 milijuna kuna.

Od svih gradskih ustanova u kulturi Grad Dubrovnik za Dubrovački simfonijski orkestar izdvaja najviše novca. Od ukupnih 7,7 milijuna kuna, s koliko je orkestar raspolagao tijekom prošle godine, čak 6,8 milijuna kuna osigurano je iz gradskog proračuna pa se tako za orkestar izdvaja koliko i za sport.

– Bolje od ovoga ne može. Mi smo u prošloj godini zaradili 1,6 milijuna kuna sa strane, što nijedan orkestar u Hrvatskoj ne može napraviti, a za sve to je menadžment uložio gotovo nadljudske napore – komentirao je činjenicu kako orkestar od vlastite djelatnosti zarađuje samo 10 posto, kaže ravnatelj Pero Šiša.

Dok Šiša govori da ne može bolje, gradski čelnici nisu tog mišljenja. Tako je jedan od važnijih članova vladajuće koalicije Pero Vićan nedavno izjavio da bi orkestar trebao zarađivati 30 posto od vlastite djelatnosti, a gradonačelnik Vlahušić kritizirao je udaljavanje orkestra od Dubrovčana.

– Prema prikupljenim podacima, za nastupe DSO-a u prošloj godini Dubrovčani su kupili samo 1635 karata, što je tek nešto više od festivala Rachlin i prijatelji. Orkestar se treba približiti građanima pa će svi Dubrovčani moći besplatno na njihove nastupe – rekao je gradonačelnik Vlahušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije