Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Većinom glasova

Grad Vukovar prihvatio nagodbu za dvije austrijske tvrtke: Šest milijuna kuna jer odlagalište nije izgrađeno

Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić
1/2
23.04.2015.
u 15:42

– To je jedan vrlo težak problem grada koji se povlači već godinama - rekao je Penava

Većinom glasova danas je Gradsko vijeće Vukovara prihvatilo nagodbu od strane Strabag AG  Saubermacher Dienstleistungs AG zbog odustajanja od gradnje zajedničkog odlagališta otpada. Prema toj nagodbi Vukovar će na ime nagodbe ovim dvjema tvrtkama isplatiti ukupno 800.000 eura koliki je vukovarski udio u ovom projektu.

– To je jedan vrlo težak problem grada koji se povlači već godinama. Politički bi za mene možda najbolje bilo prolongirati njegovo rješavane za 3-4 godine pa neka se s tim bavi onaj tko će tada biti na vlasti. Međutim, mišljenja sam kako je problem potrebno riješiti, a ne ostavljati ga našim nasljednicima, rekao je Penava. Podsjetio je i na činjenicu da je međunarodna arbitraža presudila u korist ove dvije tvrtke kao i da je grad Vukovar poduzeo maksimalne korake kako bi zaštitili svoje interese.

– U ugovoru stoji ako neki od gradova smanji visinu nagodbe da će se ta odredba primjenjivati i na sam udio Vukovara, istakao je Penava dodajući kako se radi o problemu koji je zakuhan u Osijeku, a da su svi drugi gradovi taoci toga. Rekao je i da je nedavno pratio sjednicu Gradskog vijeća Osijeka, na kojoj se raspravljalo o ovoj temi, te da se iznenadio nizom novih informacija ali i imena koja se spominju u ovom projektu, a koji su vodili igru. – Neki od tih, kako čujem, više niti ne smiju doći u Osijek. Ovaj problem treba riješiti, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje i hoćemo li poduzimati dalje zakonske korake kako bi nadoknadili barem dio novca koji ćemo morati isplatiti, a za što Vukovar nije niti najmanje odgovoran. Dalje odugovlačenje ovog slučaja ide u korist samo odvjetnika kojima se isplaćuju strašni iznosi, istakao je Penava.

Tijekom glasovanja suzdržani su bili vijećnici koalicije SDP-HNS koji smatraju kako je ovaj problem stvoren mnogo ranije, a da se prihvaćanjem nagodbe čini usluga krivcima koji više neće biti gonjeni niti odgovorni za višemilijunske štete.

>> Vlada demokratskog jednistva u posjetu Vukovaru

Komentara 1

GO
gordana93
07:51 24.04.2015.

ovi SDP-ovci su genijalni.Sve sami inteligentni strucnjaci.Ha ha Sigurno su mislili da ce se sve rjesiti samo od sebe.Mos mislit.Jos su dobro i prosli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije