Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Grad u američkom Kansasu promijenio ime u Google

gugl
AFP
03.03.2010.
u 12:12

Grad Topeka u Kansasu promijenio je ime u Google, ali samo do kraja ožujka, jer želi privući tvrtku Google i njen projekt superbrze internetske mreže.

Grad Topeka u američkoj državi Kansasu promijenio je ime u Google, ali tako će se zvati samo do kraja ožujka. Grad, naime, želi privući internetsku tvrtku Google i njen projekt superbrze internetske mreže.

- Cijeli mjesec ožujak grad Topeka zvat će se Google, Kansas, svjetska prijestolnica optičkih kablova, rekao je gradonačelnik William Bunten.

 Internetska stranica grada sada dočekuje posjetitelje natpisom: Grad Google, ispisanim istom vrstom slova i bojom loga te kalifornijske tvrtke. Google je prošlog mjeseca najavio eksperimentalnu gradnju superbrze internetske mreže koja bi podatke prenosila stotinu puta brže od prosjeka koji trenutačno postoji u SAD-u. Internetski gigant traži “manji broj zainteresiranih za sudjelovanje u ispitivanju”, a grad Topeka to želi.

Topeka je već 1998. bio promijenio ime u ToPikachu, u čast poznate Pokemon franšize.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije