Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže preispitivanje

Grad Sisak žali se DORH-u i Ustavnom sudu zbog Janafa

'26.01.2011., Sisak - Sisacki gradonacelnik Dinko Pintaric. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
24.04.2012.
u 15:24

Grad Sisak i dalje želi ostvariti svoje pravo na naplatu komunalnog doprinosa u iznosu od 54 milijuna kuna koji su nezakonito i protuustavno oduzeti Sisčanima, smatraju u Poglavarstvu

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić zatražio je od DORH-a izvanredno preispitivanje zakonitosti pravomoćne presude Upravnog suda prema kojoj Sisak od JANAF-a nema pravo naplatiti 54 milijuna kuna komunalnog doprinosa za gradnju pet spremnika za naftu i naftne derivate na Terminalu u Sisku. Zatražio je i od Ustavnog suda da pokrene postupak ocjene suglasnosti Pravilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o načinu utvrđivanja obujma građevine za obračun komunalnog doprinosa s Ustavom i zakonom.

Naime, Pintarić smatra da je prilikom donošenja pravilnika Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva postupilo protivno zakonima i pravilima struke, što potvrđuju i ekspertna mišljenja četiri vodeća stručnjaka Građevinskog fakulteta i Fakulteta strojarstva i brodogradnje te mišljenja i vještačenja ovlaštenih sudskih stručnjaka i vještaka.

Podsjetimo, cijela dilema nastala je oko pitanja spadaju li spremnici pod otvorene ili zatvorene građevine, a spomenuti stručnjaci smatraju da su spremnici JANAF-a ipak zatvorene građevine po svim tehničkim karakteristikama, što pobija odluku suda i pravilnik ministarstva. Stoga je sisački upravni odjel za komunalne djelatnosti Janafu opet izdao rješenja za komunalni doprinos istovjetna onim prvotnim u iznosu od 54 milijuna kuna.

Komentara 6

BA
baniček
14:19 25.04.2012.

a tko će odgovarati za dvoranu koja navodno košta 400 milijuna umjesto 130 koliko zapravo vrijedi---...sve uništeno i pokradeno zahvaljujuci glasu ivice kindija (PREBJEG iz SDP u HDZ) , koji je nesmotrenim potezom i svojim glasom uništio cijeli narod ovog jadnog grada. vidim čovjeka na ulici i po licu mu se vidi koliko se kaje i stidi tog poteza.

VR
VRBINA
16:45 24.04.2012.

Ne pada mi napamet bramiti Pintarića, neka njega i njegov rada ispita i DORH & USKOK & Vrag & Bog. Međutim, kada je u pitanju naftni biznis u Hrvatskoj onda stvar smrdi do neba, bila da se radi o JANAFU ili INI, prije ili poslije preuzimanja upravljačkih prava od strane MOLA.

11
1111941
07:27 25.04.2012.

Eto kako se hrpa novca zarađuje bez i malo rada. Inače Sisak je izgubio puno novaca bez rada i u napuštenoj američkoj željezari, u Herbosu, u 29 firmi koje stoje jer nema plina. Mislim da je počelo pražnjenje općinskih fondova koji se pune bez rada, jer tvrtke koje trebaju raditi pomalo prestaju raditi. Izgleda da je ipak U RADU SPAS ako ne može drugačije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije