Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grad samo politički postavlja ljude koji ne poznaju Radio

Aktualna direktorica Radio Ogulina Dubravka Vuković odbila biti članica nove Uprave, ostaje urednica
06. siječnja 2015. u 12:05 0 komentara 117 prikaza
ogulin
Foto: Arhiva VL

Dosta mi je političkog kadroviranja i loše komunikacije s Gradom. To traje već godinu i pol, od dolaska nove HDZ-ove vlasti- poručila je dosadašnja aktualna direktorica i urednica Radio Ogulina Dubravka Vuković, koja je na Skupštini odbila postati treći član Uprave.

Nemaju veze sa strukom

Baš je rasprava o imenovanju nove Uprave donijela najviše bure na jučerašnjoj Skupštini Radija na kojoj je Milan Hudorović ‘postavljen’ za novog člana Nadzornog odbora, iako ga je Gradsko vijeće imenovalo još u travnju.

Time se nastavljaju trzavice lokalnog medija, čiji je Grad vlasnik 83 posto.

– Grad se kao većinski vlasnik uglavnom bavi kadroviranjem na Radiju. Raspisivali su uvjete za glavnog urednika pa ih brisali, mijenjali članove Nadzornog odbora. Sada se bave upravom i dovode ljude koji nemaju veze s novinarstvom, koji su političari.

To je podcjenjivanje zaposlenih koji odgovorno obavljaju svoj posao i za to dobivaju priznanja struke. To je čisto političko kadroviranje i ja u toj priči ne želim sudjelovati. Nije mi prioritet biti direktor, nego pošteno obavljati posao za koji sam se školovala- objasnila je Dubravka Vuković, predavši predsjedniku Skupštine, ujedno i ogulinskom gradonačelniku Juri Turkoviću pečat i ključ službenog automobila.

Upravo je Turković na sjednici Skupštine predložio da novi članovi Uprave budu Željko Bokulić kao predsjednik, koji je inače i prvi čovjek županijskog HSP AS-a, Domagoj Magdić, a za trećeg je člana predložio Dubravku Vuković.

– U skladu s novim društvenim ugovorom nema više funkcije direktora, nego postoji samo Uprava. Vuković je odbila biti članica. Međutim, voljan sam je uključiti ukoliko se u međuvremenu predomisli. Ako ne, u roku od mjesec dana imenovat ću novog člana Uprave. Grad želi investirati u Radio.

U proračunu smo osigurali 200.000 kuna kojima ćemo kupiti novu opremu i sve što treba- kaže gradonačelnik Ogulina i predsjednik Skupštine Jure Turković.

Međutim, na radiju su ogorčeni što se odluke donose na takav način, što imena kandidata za članove Uprave nisu bila u materijalima, nego su predložena na samoj sjednici.

Dubravka Vuković smatra i da Grad zanemaruje Radiokojemu je otkazao ugovor o poslovnoj suradnji.

Željko Bokulić ne vidi ništa sporno u tome što je čovjek iz politike.

Uprava=tri direktora

– Novom organizacijom i društevnim ugovorom vlasnik je htio samo dodatno unaprijediti Radio, da bude još bolji, kvalitetniji, slušaniji. To što sam iz politike, ne znači da neću dobro raditi posao.

Bit ću korektan i radit ću za dobrobit Radija i vidjet će se pomaci. Uprava, zapravo znači da Radio ima tri direktora, svakog zaduženog za jedan dio, pa i novinarski - kazao je Bokulić.

VIŠE PUTA ZABRANJENI
Masoni su u Hrvatsku došli u 18. stoljeću, a trenutno ih je 800
Valamar
Dobar posao u Valamaru
Ako volite ljude, kao animator u hotelu uopće nemate osjećaj da radite. To je posao mojeg života
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.