Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Grad sa srcem, grad znanja i bicikala – tu će teći med i mlijeko

zvonimir mršić
Marijan Sušenj/PIXSELL
24.09.2012.
u 22:30

Glavnina “Misije, vizije i ciljeva” sastoji se od fraza o “podizanju životnog standarda”, o “efikasnoj upotrebi resursa” i o “inovativnom poduzetništvu”

Ovih se dana iznenada na službenim internetskim stranicama grada Koprivnice (www.koprivnica.hr) pojavio dokument naslovljen “Misija, vizija i ciljevi”.

Bez rasprave

Bez najave, promocije, rasprave Gradskog vijeća i podataka o tome tko je, kada i zašto sastavio i objavio taj dokument, Koprivnica je tako postala jedinim hrvatskim gradom koji je službeno brendiran onako kako se obično brendiraju svjetske kompanije. I poneka domaća. “Koprivnica je grad sa srcem, prepoznatljiva po razvijenoj mobilnosti, kulturnoj baštini i tradicionalnim zanatima”, početak je prve rečenice dokumenta koji odmah pokazuje da se vizija o “podravskoj metropoli” u dlaku poklapa sa sloganom prehrambene kompanije kojoj je tamo sjedište. Riječ je, naravno, o Podravki – “kompaniji sa srcem”.

Koliko je na iz aviona vidljivu sličnost utjecala nedavna redistribucija moći u tome gradu, može se samo nagađati. Fakti govore o tome da je krajem veljače tadašnji gradonačelnik Zvonimir Mršić (SDP) zasjeo u fotelju šefa uprave “kompanije sa srcem”, prepustivši upravljanje gradom svojoj zamjenici i stranačkoj kolegici Vesni Želježnjak.

“Ostavio trag”

– Dokument smo pisale pročelnice i ja. Mršić? Što god napisale, moglo bi se reći da ima veze s njime. Ostavio je trag... – kazala je danas ona.

Ako ga već i nije pisao, bivši gradonačelnik i sadašnji šef Podravkine uprave taj bi dokument sigurno – potpisao. Ne samo zbog “grada sa srcem” nego i zbog toga što je Koprivnica označena i kao “Grad Znanja” (nepismeno veliko \"g\" i “z” su u originalu) jer je nedavno, pod kontroverznim okolnostima, dobila Medijsko sveučilište, što je Mršićev životni projekt.

Treća odrednica Koprivnice što se spominje u tom dokumentu, jest “Grad bicikala”, a to je također nasljeđe desetogodišnje “Mršićeve ere”.

>>Ministarstvo najavilo kontrolu Medijskog sveučilišta u Koprivnici

Komentara 5

MO
modovisisajteMaraschino
17:58 25.09.2012.

ne znam koliko hrvatski narod moze biti zaboravan kad mu zadnjih 40 godina stalno podvaljuju jedne te iste parole i programe.... sutra ce biti bolje, teci ce med i mlijeko... sjasi murta da uzjase Kurta...

Avatar stravaxx
stravaxx
19:34 25.09.2012.

super će biti u podravini i koprivnici. narod će se voziti na biciklima, jest će med i mlijeko a mršić i ekipa će se voziti u tuaregu i passatima i jest janjetinu i prasetinu. konačno raj na zemlji.

ST
story
21:05 25.09.2012.

Koprivnica je sigurno grad znanja i genijalaca,kad joj je na čelu najveće tvornice čovijek sa nezavršenom srednjom školom a ima i genijalca magistra sa završenom školom za djecu sa poteškoćama u razvoju pa tko se još može time "podičiti"?...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije