Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Grad Prelog gradit će kompostanu na lokaciji Gorice?

Prelog
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/2
18.02.2014.
u 14:39

Kompostana je vrijedna 2,3 milijuna kuna, a u njoj će raditi tri radnika s područja Grada

Nakon što su mještani Goričana na referendumu glasali protiv izgradnje kompostane razgradivog otpada u njihovu selu, Grad Prelog i komunalna tvrtka Pre-kom projekt sele na lokaciju uz bivši deponij smeća Gorice u Prelogu. Kandidirali su ga Fondu za zaštitu okoliša koji će izdvojiti 100 posto bespovratnih sredstava za projektiranje, te 80 posto za izgradnju.

Kompostana je vrijedna 2,3 milijuna kuna, a u njoj će raditi tri radnika s područja Grada, kaže direktor Siniša Radiković. Grad će dobivati i naknadu od Fonda za zaštitu okoliša. Na pitanja zašto je Grad uopće planirao graditi kompostanu u Goričanu, a ne odmah u Prelogu, gradonačelnik Ljubomir Kolarek ističe da je Pre-kom vlasnik komunalne tvrtke Gorinke iz Goričana, te da je načelnik Goričana Mario Moharić iskazao želju da se kompostana gradi u toj općini.

- Kad je u ljeto prošle godine postalo jasno da će biti otpora među mještanima, poslali smo Općini dopis da smo spremni preuzeti kompostanu, no Općinsko vijeće Goričana odlučilo je ipak da će se graditi kod njih. Sad je to na referendumu odbačeno - ističe Kolarek.

Za gradnju kompostane u Prelogu ne trebaju izmjene prostornog plana, a konačnu odluku donosi Gradsko vijeće. Sljedeći korak nakon kompostane moglo bi biti bioplinsko postrojenje.

>> Mještani Goričana izlaze na referendum o kompostani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije