Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabava u Ogulinu

Grad podno Kleka do nedjelje živi u svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić

ogulin1
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/7
09.06.2012.
u 12:55

U Ogulinu su se opredijelili za razvoj kulturnog turizma i takve ćemo projekte uvijek podržavati – rekla je predstavnica Ministarstva kulture

Sve nam je super, ali najviše se volimo voziti vlakićem. Idemo i na pripovijedanja i predstave. Tu smo svake godine – ispričali su nam osnovci Tara Salopek, Klara Meašić, Leonarda Ana Poljak i Tomislav Vukelja, koji si je samo za ovu priliku izradio vještičju frizuru.

Kako ona izgleda i na koji se način izrađuje, uvjerit ćete se ukoliko do nedjelje posjetite Ogulin i festival bajke. U tri dana druženja sedmo po redu izdanje jedinstvene manifestacije na scenama Regoč, Potjeh, Jagor, Kosjenka, Neva Nevičica, Stribor, kao i u ugostiteljskim objektima nudi niz sadržaja za djecu i odrasle.

Tu su brojne zanimljive radionice i predstave inspirirane likom i djelom poznate spisateljice Ivane Brlić Mažuranić. Vrlo je atraktivno i trojezično pripovijedanje na hrvatskom, francuskom i njemačkom jeziku.

 

– Nama je bio cilj brendiranje Ogulina kao grada bajke i to ostvarujemo. U planu je izgradnja Ivanine kuće koja će postati stalni postav i sa brojnim zanimljivim sadržajima biti otvorena čitave godine. Radimo i na ruti bajke. Imat će četrnaest atrakcija što će također zanimati posjetitelje – najavila je direktorica Turističkog ureda Ogulin Ankica Puškarić. Dodale je da ih ove godine očekuju oko petnaest tisuća.

 

– Odmah se sjetim inspirativnih bajki Ivane Brlić Mažuranić. Ovdje se osjećam bajkovito. Vidljivo je da su se u Ogulinu opredijelili za razvoj kulturnog turizma i takve ćemo projekte uvijek podržavati – rekla je predstavnica Ministarstva kulture Vesna Jurić Bulatović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije