Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Grad nema novca za nogometni kamp i nadu polaže u EU fondove

stadion
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
09.10.2014.
u 10:00

Slaven Belupo više nije bogat kao prijašnjih godina i mora se okrenuti domaćim snagama. Na stadionu je premalo terena, svlačionice škole nogometa su u jako lošem stanju...

U vremenima kad sve jače do izražaja dolaze razlika između bogatih i siromašnih teško je očekivati da se to neće reflektirati i na nogometne klubove.

Lokacija na Cerinama

Koprivnički Slaven Belupo do prije nekoliko sezona imao je jedan od najvećih proračuna u prvoj ligi, ali glavni sponzor Belupo osjetno je “zatvorio pipu” i klub se više teško može nositi s Dinamom, Rijekom, Splitom, Hajdukom i Lokomotivom. Ne kaže se bez razloga da “kol’ko para, tol’ko muzike”. Aktualni sastav farmaceuta je takav kakav je, limitiran, i zasigurno će se do samog kraja natjecanja grčevito boriti za opstanak. U takvoj situaciji, kad nemate novca za kupiti ekstra kvalitenog igrača, klubovi se obično okreću radu s mladima. Drugog rješenja nema ni koprivnički klub. Problem je jedino što već duže razdoblje, još od generacije Kokalovića, Jajala, Delića, Rodića i Gregurine, u prvu momčad iz omladinske škole nije došao pravi igrač, osim Čanađije i Brleka. I dok jedni za to smatraju odgovornima trenere i vodstvo škole nogometa, spočitavajući im da loše rade i ne znaju pravovremeno prepoznati (domaće) talente, drugi tvrde da je tome tako zato što Slaven Belupo ima jako loše uvjete za stvaranje igrača. Tereni na stadionu odavno su postali pretijesni, u jako lošem su stanju, svlačionice koje koriste mladi nogometaši vrijeme je pregazilo...

Prije nekoliko godina pojavila se ideja o izgradnji nogometnog kampa u Koprivnici. Od ideje se do danas nije daleko otišlo, iako su svakakva obećanja stizala, i to sa svih strana. Gradska vlast jedino je zapravo sigurna oko lokacije, kamp bi se trebao graditi kraj bazena na Cerinama.

- Nalazi se na poziciji u gradu koja je prometno dobro povezana, pristupačna i lako dostupna djeci i njihovim roditeljima te bi bez poteškoća dolazili na treninge - istaknula je koprivnička glasnogovornica Gordana Biondić, koja izražava nadu da će se uskoro stvari ipak pokrenuti s mrtve točke

- Teška su vremena, tako da se nadamo da ćemo sredstva za izgradnju kampa uspjeti osigurati preko europskih fondova. Pripremamo odluku o sudjelovanju na izgradnji nogometnog centra škole nogometa Grada Koprivnice za Gradsko vijeće kako bi mogli aplicirati za sredstva iz HNS-a i sva dostupna sredstva iz europskih fondova. Vjerujemo da će se do kraja ove godine odluka naći na dnevnom redu Gradskog vijeća kako bi se moglo krenuti u realizaciju tog projekta - kazala je ona.

Ozbiljan klub

Direktor Slavena Belupa još prije dvije godine rekao je da stoje iza toga da je kamp jedan od ključnih projekata za budućnost kluba.

- Ako želimo biti ozbiljan klub koji će momčad graditi na svojim mladim igračima, u taj projekt ćemo morati ući. No, svima je valjda jasno zašto se u to još uvijek ne ulazi - aludirajući na financije poručio je tada Zvonimir Šimunović.

Novac je bio i ostao problem i pitanje je hoće li ga vlast uspjeti za svoj kamp namamiti iz Europe. Ako to ipak uspiju, ističu u Gradu, spremni su osigurati potrebno zemljište, infrastrukturu i servis ishođenju potrebnih dozvola.

Komentara 1

SB
Sinisa_Bosanac
16:31 09.10.2014.

Tko jos vjeruje u predizborna obecanja. Iako su u letku Miklinovec je bitan napisali da ce urediti nogometni kamp i prosle godine u ljeto svima je bilo jasno da od toga nece biti nista. No valja napomenuti jos jednu stvar. Grad je Dom u Miklinovcu iznajmio i mjesecno ubire preko 7 tisuca kuna a stanovnici miklinovca koji su taj dom gradili od toga nemaju nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije