Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANOVI Za osnovno školstvo Grad ove godine daje čak milijun kuna

Grad Makarska ozbiljno krenuo u adaptaciju školskih zgrada

09.02.2009.
u 17:57

Makarski gradski poglavari najavili su da ove godine namjeravaju uložiti mnogo novca u školstvo.

Parkiranje u rupi
Pri tome u prvome redu misle na obnovu zgrada srednje i osnovnih škola koje su u derutnom stanju i nisu primjerene za boravak učenika. Za tu su namjenu osigurali i potreban novac iz gradskog proračuna.

Ako se ostvari ono što je zacrtano u planu makarskih gradskih poglavara, derutna i pretijesna zgrada srednje škole na Dugišu mogla bi se proširiti. Iz gradskoga je proračuna osigurano, naime, 180 tisuća kuna.

Taj će se novac utrošiti za dokumentaciju potrebnu za gradnju škole s parkiralištem, i to na mjestu nesuđene dvorane i dugogodišnje “rupe” pokraj same zgrade.

Kako se vlast u gradu mijenjala, mijenjala se i namjena te lokacije.

Ona je trenutačno ruglo grada podno Biokova pa bi bilo dobro kada bi se ova najavljena investicija doista i ostvarila.

U srednjoškolskoj zgradi rade dvije škole u dvije smjene, a uvjeti su, kako su u više navrata upozoravali ravnatelji, užasni.

Nije problem samo u prostoru nego i u pravoj šumi kafića, zgrada i kladionica koja okružuje školu.

Prema planu trebala bi se obnoviti i Osnovna škola Stjepana Ivičevića, koja bi u novu školsku godinu trebala ući s obnovljenim zahodima primjerenima za potrebe djece invalida.

Navodnjavanje vrta
Približno stotinu tisuća kuna iz makarskoga gradskog proračuna namijenjeno je za ugradnju platforme kakva je, upozorio je poglavar Željko Kovačić, potrebna i drugim ustanovama, primjerice Gradskoj knjižnici i Gradskom kinu.

Oni su, naime, na prvome katu pa je osobama s invaliditetom uvelike otežan pristup tim gradskim uredima.

Druga osnovna škola u Makarskoj, ona na Zelenki, trebala bi dobiti sustav za automatsko navodnjavanje vrta u kojemu su učenici u sklopu školske zadruge zasadili brojne mediteranske biljke.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije