Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasioci

Grad Karlovac u budućnosti postaje Centar za obuku GSS-a u regiji

gss
Dominik Grgurić/Pixsell
09.06.2012.
u 13:14

Kada su se počeli baviti obukom pasa učili su od Slovenaca. Danas većina skandinavskih zemalja od nas preuzima znanja i iskustva

Dio naše zgrade uspjeli smo dovesti u fazu da je možemo koristiti. Sa radovima nastavljamo i dalje. Nadam se da ćemo do kraja godine i ostatak objekta biti u istom stupnju dovršenosti – rekao je Dubravko Butala čelnim ljudima Karlovca za vrijeme obilaska zgrade karlovačke Gorske službe spašavanja u Mačekovoj ulici.

Butala je naglasio da su članovi karlovačkog GSS-a tijekom proteklih godina obavili niz intervencija, ali i edukacija i obuka po čemu su lideri u čitavoj regiji.

 –Odgovorno tvrdim da je HGSS među najboljim svjetskim službama. Kada smo se počeli baviti obukom pasa učili smo od Slovenaca. Danas je situacija potpuno drugačija i većina skandinavskih zemalja od nas preuzima znanja i iskustva.

Dvojica naših instruktora za letače spašavatelje sudjelovala su na prezentaciji sa članovima slične službe iz Švicarske, koji su u samom svjetskom vrhu. To također dokazuje razinu na kojem mi radimo – rekao je Butala. Gradonačelniku Karlovca Damiru Jeliću i zamjeniku Dubravku Deliću prezentirao je i dio objekta koji se obnavlja, a na kojem će se izgraditi priručna stjena za penjanje.

Sve to je dio projekta u kojem bi Karlovac i ovdašnji GSS postao centar u kojem bi se vršila obuka za druge stanice, ali i službe spašavanja drugih zemalja. Karlovački gradonačelnik obećao je konkretnu pomoć u ostvarenju tog projekta. I tijekom posjeta gradskih čelnika tri tima sa po tri osobe nisu bili u Karlovcu, nego su sudjelovali u uspješno završenoj akciji spašavanja kolege na južnom Velebitu.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
07:43 12.06.2012.

Grad Karlovac u budućnosti postaje Centar za obuku GSS-a u regiji Evo što je politika... Koliko je oko Karlovca gora? Koliko je oko Ogulivna gora? Dobro da središte GSS-a nije napravljeno negdje u ravnoj Slavoniji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije