Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONACIJA

Grad Ivanec nabavio vozilo prijeko potrebno Udruzi Sunce

02.12.2008.
u 17:01

IVANEC – Nakon što su im, u povodu obilježavanja Dana invalida, ivanečki gradski čelnici predali ključeve novog vozila renault master, članovi Udruge osoba s mentalnom retardacijom Sunce nimalo nisu oklijevali. S neskrivenom radošću i širokim osmijehom na licu odmah su pohrlili ugrabiti svoje mjesto i u probnoj vožnji ponosno se provesti gradskim središtem.

Donacijom vozila, vrijednog 200.000 kuna, što ga je Grad Ivanec nabavio na leasing na pet godina, napokon je riješen problem prijevoza štićenika Sunca, s kojima udruga zbog besparice godinama nije uspijevala izaći na kraj. Kad je postalo jasno da novac prikupljen humanitarnim koncertima, stranačkim akcijama i prilozima tvrtki i pojedinaca (ukupno 49.000 kuna) ni izdaleka neće biti dovoljan za kupnju vozila, priskočio je u pomoć Grad.

– Nabavom vozila riješili smo najbolniji problem Sunca, a to je prijevoz naših članova na terapeutske radionice te na specijalizirane seminare i druženja. Iako većina njih po godinama nisu djeca, oni su na mentalnoj razini djeca pa ih tako i tretiramo. Odsad ćemo ih moći redovito voziti i na kupanje na varaždinske Gradske bazene. Oni su nam omogućili besplatno kupanje jednom na mjesec, ali kako nismo mogli organizirati prijevoza, niti jednom nismo to iskoristili – rekla je predsjednica Sunca Ljerka Rogina.

Budući da Sunce okuplja i članove iz udaljenijih mjesta širega ivanečkoga područja, iz Vrbna, Bednje, Voće te iz okolice Klenovnika i Radovana, odsad će i oni redovitije moći dolaziti na terapeutske radionice u klupske prostore u Ivancu.

Te su im radionice vrlo dragocjene jer na njima pod stručnim vodstvom izvode motoričke vježbe, nužne za osobe s posebnim potrebama. Nabavljen je skuplji tip vozila, povišen radi specifičnih potreba članova, a i radi njegova opremanja rampom za invalide.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije