Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja Vlahušića i Penave

Grad Dubrovnik s 200.000 kuna uključuje se u obnovu vukovarskog Vodotornja

vodotoranj vukovar
02.02.2016.
u 11:53

Procjena je kako bi za potrebe obnove trebalo osigurati oko 20 milijuna kuna te je stoga grad Vukovar pozvao sve hrvatske gradove, županije, tvrtke da se uključe u obnovu

Grad Dubrovnik uključio se u akciju prikupljanja sredstava za potrebe obnove vukovarskog Vodotornja. Rezultat je to razgovora gradonačelnika Dubrovnika i Vukovara, Andre Vlahušića i Ivana Penave, kada je rečeno kako će ovaj grad kroz rebalans proračuna osigurati 200.000 kuna za potrebe obnove vodotornja ali i pozvati sve svoje građane, tvrtke i ustanove da se pridruže akciji i pomognu obnovu ovoga simbola Vukovara i Domovinskog rata. Kako je prije nekoliko tjedana prezentirano javnosti kroz obnovu Vodotornja ovaj vukovarski simbol postat će dostupan posjetiteljima, a obnovit će se tako da se ne zadire u arhitektonski izgled objekta.

Procjena je kako bi za potrebe obnove trebalo osigurati oko 20 milijuna kuna te je stoga grad Vukovar pozvao sve hrvatske gradove, županije, tvrtke... da se uključe u obnovu. Vlahušić je najavio kako će se u Dubrovniku organizirati donatorski koncerti za obnovu Vodotornja. Inače, prijateljstvo i suradnja dva grada traje već godinama. Tako je 1993. godine potpisana i povelja o prijateljstvu, a suradnja, koja je započela još u vrijeme Domovinskog rata, intenzivirana je nakon mirne reintegracije.

Komentara 2

DU
Deleted user
12:51 02.02.2016.

sviđa mi se to..to je zajedništvo...čestitke i Dubrovniku i Vukovaru

BO
boovuu
12:06 02.02.2016.

Procjena je kako bi za potrebe obnove trebalo osigurati oko 20 milijuna kuna ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ jeftinije bi bilo napraviti novi vodotoranj. ovom sadašnjem je upitna statika. u njemu je nekad bio ugostiteljski objekat.zbog statike je zatvoren i koristio se kao arhiva za vodovod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije