Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovci

Grad će novčano pomoći osnivanje obrta i trgovačkih društava

mladen karlić i mario komšić (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
28.03.2013.
u 12:22

Pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo Mario Komšić podnositeljima savjetuje neka čuvaju sve račune što su ih platili za osnivanje tvrtke ili obrta jer će im Grad vratiti novac koji su dali za administrativne poslove.

Grad Vinkovci je iz gradskog proračuna osigurao 100 000 kuna kojima će poticati i pomagati osnivanje obrta i trgovačkih društava kako bi im pomogli u krizna vremena kada mnogi obrtnici i društva zatvaraju svoje pogone - rekao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić predstavljajući danas novinarima mjere poticanja obrtništva i poduzetništva.

- Osmislili smo mjere kojima želimo potaknuti osnivanje novih obrta i trgovačkih društava. Kod osnivanja obrta pomažemo za administrativne troškove s 2 000 kuna i za trgovačka društva 2 500 kuna, a tradicijske obrte ćemo pomoći sa po tisuću kuna za fiskalizaciju jer u tom je obrtu mali promet pa je za njih ozbiljan trošak i kupnja fiskalne blagajne. U Vinkovcima je 25 do 30 tradicijskih obrta za koje želimo da opstanu pa im i sufinanciranjem želimo pomoći - rekao je gradonačelnik Vinkovaca, Mladen Karlić pojašnjavajući program potpore obrtima i trgovačkim društvima. Dodao je da je Grad unatrag nekoliko godina na ovaj način pomogao  98 obrta i 79 trgovačkih društava.

Pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo, Mario Komšić podsjeća da je Grad od 2009. novčano pomogao 187 obrta i duštava s ukupno 400 000 kuna i podnositeljima savjetuje neka čuvaju sve račune što su ih platili za osnivanje tvrtke ili obrta jer će im Grad vratiti novac koji su dali za administrativne poslove.

- U Vinkovcima je 662 aktivna obrta, a prošle godine ih je 20-tak zatvoreno. U vinkovačkim obrtima je zaposleno oko 2 000 djelatnika - rekao je Komšić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije