Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOR Župan Posavec traži 6,9 milijuna kuna i tvrdi:

Grad Čakovec ilegalno obnavlja Časnički dom!

10.04.2009.
u 18:04

ČAKOVEC - Grad Čakovec ilegalno preuređuje bivši Časnički dom, u kojem planira otvoriti prostor za knjižnicu Nikola Zrinski!

Iza svega stoji politika
Upozorio je na to danas na konferenciji za novinare župan Josip Posavec, koji je kazao da se Grad još nije uknjižio kao vlasnik nekretnine, što i ne može učiniti dok Županiji ne plati dug.

- A dug je 6,9 milijuna kuna, kolika je tržišna cijena zgrade. Grad ga treba platiti u roku od 15 dana, počevši od danas - kazao je Josip Posavec. Županija je, podsjetimo, Gradu prodala bivši Časnički dom po povlaštenoj cijeni 3,5 milijuna kuna iako je imala ponudu privatnog investitora koji je bio spreman platiti 1,1 milijun eura, uz uvjet da Grad izmijeni GUP. No, to nije učinjeno, pa sada Županija traži tržišnu cijenu.

- Iza svega stoji politika SDP-a, koji je na županijskoj razini podržao sporazum, a na kraju je ispalo da je šef ipak gradonačelnik Branko Šalamon. Došli smo sada u situaciju da Grad mora platiti cijenu za neozbiljnost i neodgovornost čelnih ljudi, u prvom redu Šalamona - rekao je Josip Posavec i dodao da ne stoje tvrdnje Šalamona da Županija od sjednice Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o GUP-u nije Gradu poslala ni jedan dokument vezan uz otplatu duga.

- Argumenti su na našoj strani i zato smo pripremili sve dokumente koje smo slali Gradu - kazao je Josip Posavec.

Rok od dva tjedna
Ako Grad u roku od 15 dana ne uplati 6,9 milijuna kuna, Županija će, najavio je, podnijeti tužbu. Čini se da će se neobičnim sporom baviti nova vlast nakon izbora u svibnju. Možda se baš zato i odugovlači?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije