Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za ratni zločin

Gračanin svjedoku: Zašto ste me tukli?

Kerestinec,suđenje
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
27.03.2015.
u 00:30

Gračanin je bio jedan od onih koji je prošao torturu Kerestinca, dok je Rogić tamo vodio tehničku službu

– Zašto ste me tukli? – upitao je jučer Dobroslav Gračanin svjedoka Darka Rogića na zagrebačkom Županijskom sudu, u nastavku ponovljenog suđenja Stjepanu Klariću i ostalima optuženima za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima u Kerestincu.

Gračanin je bio jedan od onih koji je prošao torturu Kerestinca, dok je Rogić tamo vodio tehničku službu. Nakon Gračaninova pitanja Rogić je prvo pomalo uzrujano odgovorio: – Pa to je smiješno... To je teška optužba!, da bi se zatim obratio sudskom vijeću pitanjem: – To je Gračanin? Kada je dobio potvrdan odgovor, Rogić je ponovio: – S tim nemam veze, niti sam vas viđao tamo toliko niti sam vas tukao. Prije tog Gračaninova pitanja Rogić je odgovarajući na pitanja Klarićeva branitelja kazao da su u Kerestinec dolazili obavještajci, kako je u nekoliko navrata vidio i Josipa Perkovića, te kako je Klariću bio nadređen Darko Gradić, koji je 1991. godine bio zapovjednik obrane Grada Zagreba.

No Grdić, koji je također svjedočio, kazao je da on nije bio nadređen Klariću. Na upit tko je onda bio, Grdić je odgovorio:

– To bih i ja volio znati. Objasnio je zatim da je on zapovijedao postrojbama koje su osiguravale razne objekte po gradu, no da nikada nije bio u Kerestincu niti se kasnije kao šef VSOA-e bavio onim što se tamo događalo.

>>Pretukla su me dvojica muškaraca: majstor Perković i njegov šegrt

>>Nada Grab: Vojnik Robert ušao mi je u sobu i držeći nož tresao krevet

Komentara 3

DA
davnor
09:20 27.03.2015.

Cilj opravdava sredstvo.Nazovimo tako demokratske države za vanjske interese osnivaju logore u kojima provode mučenja da dođu do podataka zbog čega se čudimo što se je nešto slično dešavalo u tada ratom zahvaćenoj domovino.

JA
jamanuša
19:34 27.03.2015.

nije valjda očekiva gostoprimstvo na višoj razini

DU
Deleted user
00:00 28.03.2015.

sve je to tako bre i trebalo da bude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije