Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prastara zgrada

Grabovnica: Djeca uče u derutnoj školi s podom od dasaka

skola
Dragutin Šantoši
24.09.2010.
u 15:54

Sljedeće školske godine mališani iz Grabrovnice ići će u novu i suvremeno opremljenu školu u svome selu.

Stara školska zgrada u Grabrovnici, sagrađena davne 1909. godine, jedva odolijeva vremenu. Smještena uz cestu, udaljena samo pedesetak metara od muzeja i kuće poznatog pjesnika Petra Preradovića, zgrada više ne zadovoljava školske standarde, pa je Virovitičko-podravska županija osigurala milijun kuna za gradnju nove škole.

Učiteljice Marija Kovačević Švabić i Dražena Slavić snalaze se s djecom kako znaju i umiju.

– Smještaj je loš, oprema neodgovarajuća, ali što se i može očekivati od zgrade stare više od stotinu godina. U mojoj generaciji bilo je četrdesetak učenika, danas je u školi 21 polaznik od prvog do četvrtog razreda. Djece nema jer je danas u Grabrovnici manje stanovnika, mladi odlaze… No, selo školu još uvijek pamti po najljepšim trenucima jer su u ovim učionicama učili pisati i računati naši djedovi, naši očevi, mi i sada naša djeca. Iako nam je draga, znamo da današnja djeca na selu zaslužuju jednake ili barem slične uvjete školovanja kao i ona u većim mjestima, kaže učiteljica Marija Švabić.

Sljedeće školske godine mališani iz Grabrovnice ići će u novu i suvremeno opremljenu školu u svome selu.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
11:16 25.09.2010.

Što se čekalo svih ovih godina? Kako znaju i umiju, ne znaju i ne umiju.

KA
Kakma
19:56 15.12.2010.

Samo djeparac od Sanadera bio je dovoljan za novu skolu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije