Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef DP-a Splitsko - dalmatinske županije

Grabovac se obrušio na Petrova i Grmoju: Neka govore u svoje ime, a ne u ime Domovinskog pokreta

Split: Konferencija za medije Domovinskog pokreta
Ivo Cagalj/PIXSELL
14.08.2021.
u 17:32

Nažalost, samo MOST zna zašto im nije prihvatljivo imati predsjednika skupštine bez formirane skupštinske većine. Notorna je laž kako postoji bilo kakav dogovor između DP-a, HDZ-a i HGS-a, koliko god to neki htjeli u ovom trenutku, stoji u priopćenju

Predsjednik Domovinskog pokreta Splitsko - dalmatinske županije Nikola Grabovac poslao je priopćenje oko trećeg pokušaja konstituiranja Žuoanijske skupštine. Kritičke se osvrnuo na mostovce Božu Petrova i Nikolu Grmoju. Poručio je da bezsadržajni populizam kojim MOST želi skupiti jeftine političke poene neće proći.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U čije ime MOST govori?

Kako se bliži treći pokušaj konstituiranja Županijske skupštine, dužnost nam je zaustaviti otrovne strelice koje dolaze od MOST-a.

Božo Petrov i Nikola Grmoja neka govore u svoje ime, a ne u ime Domovinskog pokreta. Bezsadržajni populizam kojim MOST želi skupiti jeftine političke poene im neće proći. S MOST-om smo na temu konstituiranja Županijske skupštine imali jedan poluformalan razgovor, a kandidata za predsjednika Skupštine su ponudili tek onda kada su bili sigurni da DP neće sudjelovati u skupštinskoj većini s Rankom Ostojićem i SDP-om.

Domovinski Pokret je od samog početka nastojao konstruktivno i dobronamjerno razgovarati s onim političkim opcijama koje su nam prihvatljive za suradnju. Svoje stavove smo javno izložili prije prvog pokušaja konstituiranja Skupštine. Jasno i glasno smo rekli i kako nam nije prihvatljiva suradnja sa HGS-om Željka Keruma i SDP-om Ranka Ostojića i kako sa svoja 3 vijećnika od 47 nismo i ne možemo biti odgovorni za eventualne nove izbore.

Također, Domovinski Pokret je nakon prvog neuspjelog konstituiranja pozvao sve političke opcije u županijskoj skupštini da konsenzualno podrže Ivicu Kukavicu za predsjednika Skupštine kako bismo mogli početi s radom bez jasno definirane skupštinske većine. Nažalost, samo MOST zna zašto im nije prihvatljivo imati predsjednika skupštine bez formirane skupštinske većine.

Notorna je laž kako postoji bilo kakav dogovor između DP-a, HDZ-a i HGS-a, koliko god to neki htjeli u ovom trenutku.

Domovinski Pokret je jasno iznio svoj stav o konstituiranju Skupštine i koliko god neki htjeli suprotno, DP će biti ustrajan u vlastitoj poziciji. Svjesni smo vlastite odgovornost, ali pozivamo i sve druge da budu svjesni odgovornosti i da konstituiramo županijsku skupštinu bez formiranja skupštinske većine kako bi ona mogla početi s radom i donositi sve one odluke koje su važne za sve građane naše županije".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije