Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEL’ KRIZA ILI...? Više od tisuću Riječana na čekanju

Grabež za nove stanove koji će se uskoro početi graditi na Rujevici

28.11.2008.
u 16:03

- Ne mogu vjerovati da u dvije godine, dok su svi u Hrvatskoj i Europi ugovarali poslove, 3. maj to nije učinio - komentirao je jučer, na redovitoj konferenciji za novinare, i prvi čovjek Rijeke situaciju u brodogradilištu. Čudi ga da bivša uprava s nadzornim odborom cijelo to vrijeme ništa nije poduzela niti je obavijestila javnost o problemima u škveru.

Osvrnuo se i na skori početak gradnje novih POS-ovih stanova na Rujevici, odnosno na potražnju koja je ovoga puta premašila dosadašnje. Do četvrtka je bio otvoren javni poziv prikupljanja poziva za kupnju stanova, a Obersnel je, iznenađen brojem zainteresiranih, rekao kako je stiglo više od tisuću zahtjeva, a prije ih je stizalo 500 - 600.

I stvari u vezi s gradnjom muzeja moderne i suvremene umjetnosti razvija se dalje pa je, kaže gradonačelnik, trenutačno u tijeku postupak prekvalifikacije i utvrđivanja sposobnosti, nakon čega će oni - javile su se četiri tvrtke - za koje se utvrdi da ispunjavaju sve uvjete, biti pozvani da pošalju financijsku ponudu.

- Ako ne bude iznenađenja, u prvom tromjesečju 2009. možemo očekivati početak gradnje, kazao je. A kada je riječ o kulturi, Rijeka će 18. prosinca biti obogaćena za još jedan kulturni sadržaj. Tada se, naime, otvara art kino koje će, smatra Obersnel, postati prepoznatljiv sadržaj u kulturnom životu grada.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije