Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilazi otoke

Grabar-Kitarović posljednji dan rada njezinog ureda u Zadarskoj županiji završava na otoku Pagu

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
09.04.2016.
u 09:45

Na Gospodarskom forumu otoka Paga predsjednica je istaknula je važnost prometne povezanost otoka s kopnom, zdravstvenu i drugu skrb kao i kvalitetne internetske veze te rekla da će o tome razgovarati s resornim ministrima i s predsjednikom vlade

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je jučer na Gospodarskom forumu otoka Paga u Novalji, na kojem su uz nju bili i predstavnici diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj te 160 gospodarstvenika s otoka Paga.

Svoje gospodarsko-razvojne projekte predstavili su predstavnici Zadarske i  Ličko-senjske županije,  gradonačelnik Paga Željko Maržić, Novalje Ante Dabo, načelnik općine Povljana Ivo Pogorilić te načelnik općine Kolan Šime Gligora.

Uvod u Gospodarski forum bila je diplomatska čajanka u Vrtovima lunjskih maslina, jedinstvenom botaničkom rezervatu tisućljetnih autohtonih maslina, od čijih je listića proizveden čaj, s etiketom originalnog otočkog proizvoda, a koji su gosti tom prigodom mogli kušati.

Po završetku Gospodarskog foruma, koji je uz predstavljanje resursa i osmišljenih projekata protekao u druženju gostiju i domaćih poduzetnika, okupljeni su se preselili na Trg Bazilika u centru Novalje gdje su djeca iz KUD-a Naška izvela prigodni program.  

Gospodarski skup u Novalji završio je druženjem u hotelu Loža.  Predsjednica Grabar Kitarović je rekla kako posljednji dan rada njezinog ureda u Zadarskoj županiji završava na otoku Pagu. Zahvalila je diplomatskom zboru na dolasku, vjerujući da su prepoznali perspektivu tog kraja te poručila kako se nada da će se vratiti i kao prijatelji i gosti, ali i pomoći u pridobivanju investicija za budući razvoj otoka.

Istaknula je važnost prometne povezanost otoka s kopnom, zdravstvenu i drugu skrb kao i kvalitetne internetske veze te rekla da će o tome razgovarati s resornim ministrima i s predsjednikom vlade.

>>Predsjednica Grabar-Kitarović nazočila inauguraciji Hashima Thaçija

>>Kolinda Grabar Kitarović: Ne smijemo mirno i šutke gledati kako nam otoci ostaju pusti

Komentara 12

DU
Deleted user
13:10 09.04.2016.

Bilo divno kad smo obećavali i dobivali aplauze. Ali došao je dan za ispunjenje obećanog i što sad. Jel čujete predsjednice, ili i dalje ne čujete.

Avatar think pink
think pink
12:23 09.04.2016.

evo nekoliko ČINJENICA - samo neka od hrpe njenih "čvrstih"obećanja: 1. preseljenje sa pantovčaka - nije ispunila. 2. smanjenje osoblja i troškova svog ureda - nije ispunila. 3. dovođenje stranih investitora - nije ispunila. 4. ugošćavanje Merkel i Obamu nana Pantovčaku - nije ispunila. 5. obećanje o "bijegu sa balkana" - nije ispunila (ali je postala balkanska kraljica). 6. ured za "zviždače" - nije ispunila. 7. uvođenje obaveznog vojnog roka - nije ispunila. 8. definiranje plana i programa restrukturiranja i poboljšanja učinkovitosti državne uprave - nije ispunila. 9. smanjenje javne potrošnje - nije ispunila. 10. uspostavu likvidnosti u platnom prometu uvođenjem učinkovite financijske odgovornosti - nije ispunila. 11. provođenje fiskalnih i parafiskalnih rasterećenja gospodarstva, poduzetnika, obrtnika - nije ispunila. 12. smanjenje poreznih obaveza kroz jednostavniji porezni sustav - nije ispunila. 13. prijedlog novog poreznog sustava - nije ispunila. 14. "izradu jasnih i transparentnih projekcija i modela te potreba i mogućnosti domaće proizvodnje s ciljem zamjene uvoza s domaćim hrvatskim proizvodima" - nije ispunila. 15. povećanje proizvodnje u sektorima u kojima imamo prirodne i ljudske prednosti, tradiciju i iskustvo - nije ispunila. 16. pretvaranje hrvatske u najbogatiju zemlju svijeta - hahaha.... mogao bih ovako do sutra nabrajati što je sve naobećavala... tuga i jad.

DO
doktorica
11:51 09.04.2016.

Gđo Predsjednice,pogledajte taj nesretni narod,gdje su vaša obećanja?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije