Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritizirala poruku na facebooku

Grabar-Kitarović: Ograđujem se od komentara mladeži HDZ-a, to je nedopustiv rječnik

kolinda
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
30.12.2014.
u 14:40

Ogradila se i od objave na Facebook-profilu varaždinskog ogranka mladeži HDZ-a u kojoj se glasače Ive Josipovića naziva ''jugosmradovima i njihovom orjunaškom decom''.

Hrvatska se nalazi u vrlo teškoj situaciji i ne želim iz proračuna uzimati novce. Poručila je to danas nakon tribine “Problem mladih u hrvatskom društvu, predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović na pitanje ostaje li i dalje pri svojoj izjavi da će se odreći novca koji je dobila za predsjedničku kampanju. Dodala je i kako nije sigurna je li o tome već obaviješteno i Državno izborno povjerenstvo te je naglasila da će to svakako biti učinjeno.

– Voljela bi da ta sredstva odu potrebitima – poručila je. A kao što ne želi novac od kampanje ne želi ni da država troši na njeno osobno osiguranje koje, kako je rekla, nije prihvatila iako na njega, po zakonu, ima pravo.

– Imam potpuno povjerenje i vjeru u hrvatski narod, ne bojim se i nema potrebe za osiguranjem – rekla je Grabar-Kitarović.

Ogradila se i od objave na Facebook-profilu varaždinskog ogranka mladeži HDZ-a u kojoj se glasače Ive Josipovića naziva ''jugosmradovima i njihovom orjunaškom decom''. Poručila je da to nije stajalište stranke i dodala kako joj je iznimno žao da je to napisano na njihovu profilu.

– Ne znam tko su ti pojedinci, ali ja ću se sada i službeno ograditi na svojem Facebook-profilu od takvog rječnika. To je apsolutno nedopustivo. Od mene nikada nećete čuti ni jednu riječ u tom tonu ili u tom smislu o bilo kome. To nije način komuniciranja. Moramo se kulturno odnositi jedni prema drugima – rekla je. Na pitanje što očekuje od Ive Josipovića u drugom krugu s obzirom na to da je najavio da će zaoštriti kampanju, rekla je da ne zna, ali i da je svašta već doživjela.

– To je politika. Ja bih voljela da se prestanemo prepucavati. Hrvatskom je narodu dovoljno prepucavanja. I ovako i onako su im na neki način ukrali i Božić. Bilo bi dobro da im iznesemo što smo učinili i što ćemo učiniti za ovu državu, a ne da politiziramo jer je ljudima toga dosta. Oni su kruha gladni. Prepucavanje neće dovesti do otvaranja radnih mjesta niti će nahraniti siromašne, a neće ni riješiti pitanje nezaposlenosti – rekla je Grabar Kitarović.

Na tribini o problemima mladih otkrila je kako će, kad postane predsjednica, imati poseban savjet za mlade, a izradit će i strategiju za mlade koja će se posebno osvrnuti na pitanje nezaposlenosti, egzistencijalna pitanja, pitanja odlaska iz zemlje i na osnovi te strategije dat će konkretne prijedloge, modele zapošljavanja mladih i predložiti ih Vladi. 

>> Grabar-Kitarović za Večernji: Osnovat ću ured za zviždače u sastavu Ureda predsjednika

Komentara 212

ST
stefj
14:57 30.12.2014.

Eh, gđo. Grabar Kitarović, baš je u tome bit. Vi biste željeli da se u kampanji priča o tome što je netko napravio i što će napraviti, a što onda tu ima za reći vaš protivnik? Apsolutno ništa, ili može navesti samo poteze štetne za Hrvatsku... Zato su Josipović i Milanović najavili da će nastavak kampanje temeljiti isključivo na pljuvanju po vama i HDZ-u, jer drugo niti ne mogu, niti ne znaju. No to očito jako dobro pali kod dijela glasača u Hrvatskoj i uopće ne sumnjam da će Josipović time prikupiti popriličan broj glasova.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:53 30.12.2014.

hehe, nazivaju ih "jugosmradovima" ,cirkus od politike u RH

Avatar johnyqi
johnyqi
14:59 30.12.2014.

Kolinda djeluje puno sigurnije nakon prvog kruga, ocito je dobila na samopouzdanju i uvidjela da stvarno ima sansu da pobijedi. Osobno sam za Josipovica ali bojim se da mu teren lagano klizi, nema pravog uporista u Vladi i Milanovicu koji su razocarali narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije