Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA HRVATSKA PREDSJEDNICA

Grabar-Kitarović iznenadila majicom u kojoj se pojavila, na njoj je značajna poruka

Zagreb: U Hilton Garden Inn hotelu održana je LeaderSHE konferencija na kojoj je bila Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
30.06.2022.
u 15:29

Umrla je u dobi od 87 godina, a prije toga je postala važan dio pop kulture.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u četvrtak u Zagrebu na LeaderSHE, konferenciji o ulozi žena u društvu kao i važnosti interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanja različitosti te poticanja kulture uspjeha.

Nije ostala ni nezabilježena majica koju je nosila bivša predsjednica na kojoj je citat "nikad ne podcjenjujte moć djevojke s knjigom" pokojne sutkinje američkog Vrhovnog suda Ruth Bader Ginsburg, koje se posljednjih dana itekako spominje u američkoj javnosti.

Legendarna sutkinja

Ruth Bader Ginsburg je bila druga žena postavljena u Vrhovni sud, a nakon njezine smrti tadašnji predsjednik Donald Trump postavio je Amy Coney Barrett, koja je prije par dana zajedno s kolegama, koji pripadaju desnijoj struji, srušila presudu Roe protiv Wade.

Rušenje spomenute presude znači da je veliki broj saveznih država automatski zabranio pobačaj, a samu odluku kritizirala je međunarodna zajednica kao i predsjednik Joe Biden navodeći kako je sud oduzeo ustavno pravo ženama.

Ginsburg je tijekom života bila ikona ljevice i feminizma, a do kraja života borila protiv seksizma u karijeri koja ju je dovela na sam vrh američkog pravosuđa. Umrla je u dobi od 87 godina, a prije toga je postala važan dio pop kulture.

VIDEO:Koliko košta ručak saborskih zastupnika

Komentara 38

MA
marmelada
18:43 30.06.2022.

Teta Kolinda moderna europska demokršćanka ka i drug joj Plenky.

PK
Posljednji Komšikanac
17:21 30.06.2022.

Kvazifeminizam joj je posljenje utočište nakon što je dobila vritnjak na svim ostalim poljima. Hvala Škori barem na tome što ju je razobličio i uklonio sa scene.

VI
Village
16:11 30.06.2022.

Propaganda abortusa i krizić oko vrata KGK ili ti Mesić verzija 2.0. Ne ponovilo se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije