Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMEMORACIJA U VARŠAVI

Grabar-Kitarović: Hrvatski narod je najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi

Predsjednica Republike nazočila je obilježavanju 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata
Foto: Ured predsjednice Republike Hrvatske
1/6
01.09.2019.
u 15:58

Na komemoraciji u Varšavi sudjeluju među ostalima i njemačka kancelarka Angela Merkel i američki potpredsjednik Mike Pence.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u nedjelju u Varšavi na komemoraciji u prigodi obilježavanja 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata, priopćeno je iz njezina ureda.

"Ovdje smo kako bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja se prva počela boriti protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u obranu slobode i mira u Europi i u svijetu. Hrvatski narod je razmjerno broju stanovnika najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi, u kojoj je aktivno sudjelovalo više od pola milijuna hrvatskih građana", rekla je predsjednica. 

Predsjednica Republike nazočila je obilježavanju 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata
1/6

"Obilježavamo 80. godina od početka Drugoga svjetskoga rata, što je iznimno važna obljetnica - za Hrvatsku, Poljsku i za cijeli svijet. Ova obljetnica podsjeća nas kako je potrebno stalno i s najvećom odgovornošću ulagati najveće napore u izgradnju i očuvanje svjetskog mira, sigurnosti i stabilnosti, kako se više nikada ne bi morali suočiti s prijetnjom svjetskog i svakog drugog rata“, dodala je, stoji u priopćenju. 

Niz predsjednik država i vlada boravi u nedjelju u Poljskoj povodom komemoracije 80. godišnjice izbijanja Drugog svjetskog rata. Na komemoraciji u Varšavi sudjeluju među ostalima i njemačka kancelarka Angela Merkel i američki potpredsjednik Mike Pence. 

Komentara 46

Avatar Rupa
Rupa
17:54 01.09.2019.

Sram kod ove ne postoji....Već je ispala skroz blesava, a ja se pitam radi li se pri tome i o nekoj dijagnozi, barem totalni narcisodni poremećaj...Nego jesi ti njima rekla kako je ZDS starohrvatski pozdrav i kako ne ideš službeno u Jasenovac odati počast žrtvama fašističkog logora i kako rado daješ interviju ustaškom glasilu

ME
Mesko
19:01 01.09.2019.

A bistu maršala Tita bacila iz njegove kuče.

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
16:12 01.09.2019.

Je li Predsjednica stvarno to izjavila? Nije tako govorila u Argentini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije