Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitala susjedima

Grabar-Kitarović: Hrvatska se uvijek zalagala za BiH

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
15.02.2016.
u 13:45

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović predao je u Bruxellesu zahtjev za članstvo te zemlje u EU predstavniku zemlje predsjedateljice, nizozemskom ministru vanjskih poslova Bertu Koendersu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku čelništvu i građanima Bosne i Hercegovine povodom podnošenja zahtjeva za članstvo u EU-u i istaknula da će se RH nastaviti zalagati za proces europskih integracija BiH. 

"Republika Hrvatska, kao vaš iskreni prijatelj i zagovornik unutar Europske Unije predano se zalagala za proces europskih integracija Bosne i Hercegovine te će Vam na tom zahtjevnom putu i dalje stajati na raspolaganju i prenositi stečeno iskustvo", navodi se u čestitki.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović predao je u ponedjeljak u Bruxellesu zahtjev za članstvo te zemlje u EU predstavniku zemlje predsjedateljice, nizozemskom ministru vanjskih poslova Bertu Koendersu.

"Europske i euroatlantske integracije jugoistočne Europe imaju ključnu ulogu za trajnu stabilizaciju i napredak našeg kontinenta te konačno konsolidiranje Europe", istaknula je hrvatska predsjednica u svojoj čestitki.

Čović je nakon predaje zahtjeva izjavio kako već za nekoliko mjeseci očekuje pozitivno mišljenje Europske komisije, a da sljedeće godine BiH dobije kandidatski status.

"Vjerujem da ćemo u sljedećih par mjeseci dobiti pozitivno mišljenja Bruxellesa i s pravom planirati sljedeće godine naš kandidatski status", rekao je Čović nakon predaje zahtjeva za članstvo nizozemskom ministru vanjskih poslova Bertu Koendersu, čija zemlja predsjedava EU-om u ovom polugodištu.

To su vrlo ambiciozni planovi ako se uzme u obzir da je Hrvatska od podnošenja zahtjeva na mišljenje (avis) Europske komisije čekala punih 14 mjeseci, a kandidatski status je dobila  16 mjeseci nakon toga i to u okolnostima kada je raspoloženje u Europskoj uniji prema proširenju  bilo daleko povoljnije nego danas.

>> Predsjednik predsjedništva BiH predao zahtjev za članstvo u EU

Komentara 8

Avatar mama mia
mama mia
16:28 15.02.2016.

Zato su i autobusi vozili uzduš i popreko po BiH i skupljali glasove kako bi ti postala njihova Kraljica Ljepotica Gospa ha ha ha

LA
Lavica7
15:19 15.02.2016.

Nije vazno kako se zove, vazno da se mi bona razumijemo! Fuckas zemlju koja Bosne nema! Briga mene za Rumunje, Austrijance, Madjare, Njemce, Francuze,,,nek smo mi pod jednom kapom pa cemo mi opet divanit.

RH
rherce
14:47 15.02.2016.

Treba se zalagatí za našu pradomovinu,koji malo poznaju povijest znat če da su to oduvijek Hrvatski prostori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije