Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica u Požegi

Grabar-Kitarović: Hrvatska je tolerantna, marginalnim skupinama ne treba davati pozornost

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
28.02.2017.
u 13:07

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osudila je učestale incidente potaknute mržnjom i netolerancijom

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je, tijekom boravka u Požegi, osudila učestale incidente potaknute mržnjom i netolerancijom, ali i dodala kako se marginalnim pokretima i izoliranim slučajevima ne bi trebalo davati preveliku pozornost.

"Marginalnim pokretima i izoliranim slučajevima ne bismo smjeli davati toliku pozornost. Svi to osuđujemo i treba osuđivati. Ali, podizanjem toga na visoku stopu u medijima i razinu političkih stranaka stvara se dojam da je Hrvatska mnogo netolerantnija nego što jest", rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetila je pritom kako u Hrvatskom saboru nema ni jedne političke stranke koja je dobila mjesto na osnovu takve politike, i to je odraz stajališta većine hrvatskih građana.

Predsjednica je dodala i da takvi incidenti i klima tjeraju mlade na odlazak iz Hrvatske, a da fokus političkih stranaka treba biti na programu izlaska iz krize i zadržavanju mladih ljudi u Hrvatskoj.

Najnoviji događaj zbio se u nedjelju u Zagrebu gdje je skup održalo nekoliko desetaka u crno odjevenih sudionika, u organizaciji Autohtone Hrvatske stranke prava, a policija je zbog remećenja javnoga reda i mira privela predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca.

Na zamolbu novinara, komentirala je izostanak primjene Zakona o sportu od Hrvatskog nogometnog saveza.

"Zalažem se da Zakon o sportu treba potpuno primjenjivati. Isto tako, zalažem se za nemiješanje politike, prema tome, i mene osobno u sport i odnose u sportu i Hrvatski nogometni savez. Nogomet treba vratiti onima koji nogomet igraju, vole i u nogometu uživaju. Da svi možemo sigurno i spokojno otići na nogometnu utakmicu, ne samo bez straha od incidenata već i uživati u nogometu i biti ponosni na naše nogometaše koji su zaista sjajni", rekla je Grabar Kitarović.

Poručila je i kako se nada da će sudionici u priči riješiti devijantne pojave u hrvatskom nogometu jer prijeti izbacivanje iz međunarodnih natjecanja.

Predsjednica je komentirala i objavu najnovije liste poslodavaca koji ne isplaćuju plaće svojim djelatnicima.

"To je sramotno, prije svega.. Prvi prioritet svake tvrtke treba biti isplata plaće", rekla je Grabar-Kitarović te dodala da je ohrabrena potezima Vlade, ali da se zalaže i za decentralizaciju te da je potrebna sinergija rada Vlade i lokalne samouprave. Istaknula je kako je potrebno jasnije odrediti što su čije ovlasti, a kao primjer istaknula je omjer zaposlenih u upravi Požeško-slavonske županije i Ureda državne uprave u ovoj županiji koji je dvostruko veći od županijske uprave. Jasnije određivanje ovlasti, prema riječima predsjednice, bolje će donijeti rezultate na području razvoja lokalne zajednice.

>> Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović otvorila 50. Šokačko sijelo u Županji

Komentara 37

SP
spaner
13:34 28.02.2017.

a da ih identificira i priupita čija ih sisa hrani.t.j.koliko ih prima povlašćene mirovine?

KL
klasika
13:45 28.02.2017.

Odličan komentar, gosođo Predsjednice. Vjerujem da većina zna da su provokacije (npr. kukasti križ na Poljudu) zapravo djelo pete kolone.

DJ
djakputnik
14:16 28.02.2017.

Na neki način to jesu marginalne skupine. No, ima ih sve više i sve su glasnije. To možda jesu u jednom momentu kvalitetno odradili posao obrane RH, no sada su se pretvorili u primitivne divljake, huligane i galamdžije koji unose nespokoj u duše "običnih" građana, pa i "običnih" branitelja, dok ti obični građani i branitelji šute, jer imaju pametnijeg posla, a vlast također šuti, jer se boji gubitka glasova. I tako smo osuđeni na trpljenje idiotarija ovih primitivaca koji traže da ih se naziva - branitelji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije