Naslovnica Vijesti Hrvatska

Građevinska tvrtka tužila našeg nogometnog trenera zbog 600.000 eura štete

Tehnobeton je od izbornika i njegovih partnera za 3,6 milijuna eura kupio poduzeće koje je imalo pripremljen projekt za gradnju velikog šoping-centra
04. srpnja 2019. u 13:39 21 komentara 29379 prikaza
'26.04.2010., Varazdin- Poslovni prostori Zagorje Tehnobetona. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zbog odlaska Igora Štimca u Indiju, gdje je upravo postao izbornik nacionalne nogometne reprezentacije, prekinuto mu je suđenje u povodu tužbe koju je protiv njega podnijela varaždinska tvrtka Zagorje Tehnobeton.

Indija, Mumbai INDIJA Urušeni zid uslijed obilne kiše usmrtio najmanje 13 ljudi

Građevinska tvrtka tužila je Štimca zbog poznate afere s gradnjom centra Kika u Splitu i tvrdi kako je prevarena za najmanje 600.000 eura. Tehnobeton je naime od Štimca i partnera u listopadu 2010. godine za 3,6 milijuna eura preuzeo tvrtku Kion misleći da ona ima riješene sve preduvjete za gradnju velikog šoping-centra.

U varaždinskoj tvrtki tvrde kako se poslije ispostavilo da nije otkupljeno sve potrebno zemljište niti je izgrađena pristupna cesta do budućeg centra u sjevernom dijelu Splita, na Bilicama.

Gradilište Zagorja Tehnobeton | Autor : Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“Određuje se zastoj postupka u ovoj pravnoj stvari na rok od godinu dana. Protekom navedenog roka sud će nastaviti postupak po službenoj dužnosti. S obzirom na suglasni prijedlog stranaka da se odredi zastoj predmetnog parničnog postupka na vrijeme od jedne godine, odlučeno je kao u izreci”, naveli su u Općinskom sudu u Varaždinu.

Iz Tehnobetona kažu kako su od Štimca i partnera preuzeli vlasničke udjele u projektu gradnje centra Kika jer su ih oni uvjeravali da njihovo poduzeće Kion ima dovoljno zemljišta za gradnju. Poslije se, kažu, ispostavilo, da to nije bila istina, pa se projekt ne može realizirati.

Zvonimir Boban odjeknuo poput bombe Bobanova odluka sve je iznenadila, evo zbog čega se odlučio to napraviti

Štimac je ranije opovrgnuo njihove optužbe tvrdeći kako je Zagorje Tehnobeton upalo u velike poslovne teškoće pa se sad žele vaditi na njemu. Teško da su bili toliko naivni pa da nisu znali što kupuju, zaključio je bivši hrvatski nogometni izbornik.

Suđenje će se, dakle, nastaviti nakon što se Igor Štimac vrati iz Indije, a sud je odredio da će to biti u srpnju iduće godine.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Django
  Django:

  Nevjerojatno je kako se netko odvaži kupiti nekretninu na lijepe oči, bez da u katastru provjeri stanje. Taj iz Tehnobetona koji je sklopio kupoprodajni ugovor u svakoj normalnoj firmi bi dobio cipelu isti čas.

 • NikoCro:

  Cuj to uvjeravali ih da je sve ok, pa kupili ste sto ste kupili, potpisali, sto niste provjerili sto kupujete, to je vas problem

 • Stari_Pjer:

  bez obzira na prirodu ovog spora, tko je tu koga zamuljao ili ne, ne ulazim u to, ali... ovo naše sudstvo... tužiš se s nekim, taj ode trbuhom za kruhom zarađivati pare "u božju mater" , a ti lijepo čekaj ... prikaži još! dok on ne dođe... ako dođe. Koja je to fora? Jasno da nam onda investitori ne dolaze.