Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VALTER FLEGO
Povratak na članak

'Građani trebaju odlučiti što s Vatikanskim ugovorima'

Istarski župan i nositelj liste Amsterdamske koalicije za EU izbore o izbornom programu, Uljaniku...

Komentari 32

AR
Arger
23:26 04.03.2019.

Taj nemoze dobiti izbore ni da se postavi na trepavice......grobar Uljanika bi sad malo raspredao o spasu istog.

VL
ST
stric8
23:57 04.03.2019.

... hapsi ti .... on mora ( m o r a ) znati na čijem računu su milijarde iz Uljanika...

VL
TE
teoodd
23:24 04.03.2019.

Jedan obicni populisticki laprdan .....

VL
DU
Deleted user
00:22 05.03.2019.

Da građani bi trebali odlučiti ali isto građani su trebali odlučiti i o izbornom zakonu pa im vi koji ništa drugo ne znate ni raditi osim živiti na našoj grbači niste dali da oni odluče.

VL
Avatar Matteo1212
Matteo1212
00:12 05.03.2019.

Možda bi bilo ispravno da građani sami izaberu koga će financirati; crkvu, edukativne sadržaje ili raznorazne pederske/pedofilske udruge, razne pusiće teršelićke, i slične parazite koji godišnje sisaju tko zna koliko milijuna iz državnog proračuna...

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:54 04.03.2019.

Zanimljivo je da dotični ne spominje financiranje stranaka i tzv nevladinih udruga van pameti, pa eto ako ne damo crkvi ne damo ni vama, jel može tako da obje strane budu zadovoljne.

VL
SO
Somelier
08:41 05.03.2019.

"Zašto neće biti raskidanja Vatikanskih ugovora? I ovdje dolazimo do prvog razloga zašto je Milanović razočarao svoje birače rekavši da neće biti raskidanja "vatikanskih ugovora". Država ima ustavnu obavezu tretirati sve građane jednako. Kad bi ukinula financiranje RKC, morala bi, prema načelu ravnopravnosti građana, ukinuti financiranje SVIH vjerskih zajednica. Uključujući pravoslavnu, primjerice, što svakako ne bi bilo lijepo dočekano u susjedstvu, a vjerojatno ni od dobrog dijela onih koji se protive financiranju RKC. Tada bi se moralo prijeći na porez, odnosno prirez, kakav postoji u nekim državama okruženja poput Italije, Austrije, i Njemačke, što bi zapravo vjerojatno pogodovalo RKC, " malo sam prepisao ali ima još puno toga i dobrih razloga da se ne spominje "Vatikanske ugovore". A gospodina župana u zatvor zbog Uljanika.

VL
OB
ObrenM
07:14 05.03.2019.

Kada je nesto protiv crkve moze referandum,koji ce biti pravovaljan i sa tisucu potpisa,a kada je za krscanski identitet nije dostatno niti 450000.

VL
TA
Tarantula
07:48 05.03.2019.

Ja sam za reviziju i raskid Vatikanskih ugovora jer mi je jako neugodno da moji novci idu za pedofiliju, ja to ne želim financirati, tko želi pedofiliju neka sam financira i neka vodi svoju djecu svećeniku!

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:03 05.03.2019.

Kako IDSovce nije samo sramota. Ti ljudi uopce ne znaju za sram, sta su pokrali i nesposobno unistili i sada opet hrvatska "centrala" u Zagrebu a ne njihova u Beogradu kriva.

VL
TA
Tarantula
07:52 05.03.2019.

Kako je ta vjera čudna, Hrvat i katolik čim dođe u Njemačku postaje ateist samo kako ne bi plaćao porez, kakvih divnih vjernika!Ateistom ne postaješ da bi izbjegavao plaćati porez, nego ateistom postaješ onog trena kada ti je puna kapa popova koji prodaju laži samo da bi im dječaci bili draži, kada to shvatiš shvatiti ćeš da je svo zlo u crkvi!

VL
FE
fetu
16:03 05.03.2019.

..Ne bojte se ozbiljiti sekularnu državu kakvu definira Ustav Republike Hrvatske. . Samo sekularna država garantira slobodu vjere i svjetonazora svim gradanima, i vecini i manjinama. Samo sekularna država omogucava poštivanje osnovnih ljudskih prava i toleranciju u društvu. A iA i košta manje od konkordata. . Nema razloga da Hrvatska u 21.stoljecu bude talac niti Stolice/Vatikana niti Kaptola/ Hrvatske biskupske konferencije. .. Treba se oduprijeti presizanju crkve da ovlada hrvatskom državom i hrvatskim društvom u skladu sa svojim dogmama i ideologijom, inace nas ceka autokratska teokracija a ne pluralisticka demokracija. . Nije teško! . Jednostavno, zakone treba donositi u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i osigurati provodenje i Ustava i zakona...

VL
CH
chanchir
08:13 05.03.2019.

Pedofilija im je najmilija, a drag im je i homo,hetero i ostale vrste Sexa.A ovi domaci reklamiraju vise HDZ nego Isusa s oltara.Ko to ne bi platija???

VL
WE
weAreCro
08:38 05.03.2019.

Moze moze, neka građani odlucuju, ja sam za izravnou demokraciju ali nam nesto nedate da to isto pravo ostvarimo. Ajmo glasat prvo o izbornom sustavu i koaliranju pa idemo onda dalje...vatikanski ugovori, moze...ali nemojmo onda stati na crkvu ide onda na glasanje i cijeli spektar lijevih pro-gay udruga, ide na glasanje pupovac sa novostima pa da se onda vidi volja naroda o kojem vidi se da jako malo znate.

VL
GO
goran2hr
08:00 05.03.2019.

Vatikanski ugovori loši su po Hrvatsku i Hrvate, kao što su loši i svi ostali međunarodni ugovori, koje potpisuju "naši" političari. Jednostrano raskidanje tih ugovora, dovelo bi do međunarodne tužbe i spora, koji bi Hrvatska izgubila, kao što inače redovno gubi međunarodne sporove. Vatikanu sigurno odgovara stanje ovakvo kakvo je i ne vjerujem da bi dobrovoljno pristao na korekcije, koje bi išle na njegovu štetu. Toliko o reviziji. Međutim, ovdje se radi o predizbornoj predstavi, u kojoj lijevi liberali dokazuju pravovjernost svojoj izbornoj bazi i "napadaju" Vatikanske ugovore, dok s druge strane, baš kao pravi križari, phony "domoljubi" i "kršćani" tj. HDZ-ovci, "brane" Vatikanske ugovore i time zabavljaju svoje birače. I u toj igri dobivaju svi. Win-win situation.

VL
FE
fetu
16:05 05.03.2019.

. ....Hrvatska je Republika....sekularna drzava....nije Katolistan, i nikad nece biti. . vjera je odvojena od politike...!! Clanak 41. Ustava Republike Hrvatske: Sve vjerske zajednice su ODVOJENE od države. .Raskid vatikanskih ugovora je jedino dugorocno rješenje popovske agresije na sekularno društvo.tvo. Izolirani, onemocali i bolesni diktator je potpisivanjem vazalskih ugovora, tocnije Jure Radic je potpisnik, dugorocno osudio Hrvatski narod na nazadovanje, kako duhovno tako i materijalno. Medunarodne sankcije iz 90-tih još trpimo na koži i novcaniku.

VL
AI
airbender
06:40 05.03.2019.

ako idemo na refendum, babe i djedovi ce nas sve odvuci u crkvene klupe, oni vole klecati tamo na hladnom i mrvit krunicu u rukama... sakrijte im osobne!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.