Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europe joins croatia

Govorom od tri minute osvojite stipendiju EFA 2013.

zastave
Patrik Macek/PIXSELL
29.04.2013.
u 12:19

Konferencija će okupiti mlade iz cijele Europe i vrsne međunarodne i domaće znalce europskog političkog i društvenog život

Neprofitna organizacija mladih Klub Alpbach Hrvatska organizira međunarodnu konferenciju pod naslovom “Europe Joins Croatia” koja će trajati od 27. do 30. lipnja.

\"Trodnevnim obilježavanjem ulaska Hrvatske u Europsku uniju, par dana prije formalnog ulaska, ova značajna konferencija će okupiti mlade iz cijele Europe i vrsne međunarodne i domaće znalce europskog političkog i društvenog života. Od izložbe “€uroXibition” i simulacije Europskog vijeća do panel diskusije i roof-top partyja u Muzeju suvremene umjetnosti Bogat i raznovrstan program konferencije namijenjen je populaciji mladih intelektualaca koji će moći sudjelovati kao aktivni sudionici ili kao publika\", poručuju iz Kluba Alpbach Hrvatska.

Konferenciju će otvoriti dva događanja, Speakers’ Night i izložba “€uroXibition” u Austrijskom kulturnom forumu u Zagrebu. Speakers’ Night je natjecanje u govorništvu u kojem se deset kandidata govorom od 3 minute bori za punu stipendiju EFA 2013, a mogu se prijaviti sve osobe iz Hrvatske do 32 godine. Simulacija zasjedanja Europskog vijeća održat će se tijekom dva dana, 28. i 29. lipnja u Hrvatskom Saboru gdje će 35 sudionika zauzeti pozicije poznatih europskih političara i zastupati mišljenja jedne od država članice EU.

Glavni događaj konferencije održat će se u petak, 28. lipnja, u Muzeju suvremene umjetnosti – Panel diskusija na temu budućnosti Europe nakon koje će slijediti domjenak na krovu muzeja uz koncert benda ‘Chische Lische’ satiričkog kazališta Kerempuh. U subotu, 29. lipnja, Klub Alpbach Hrvatska organizirat će edukacijsku radionicu na temu zagovaranja u suradnji s GONG-om. U okviru konferencije u Kinu Tuškanac prikazat će se dokumentarni film Plati i ženi, a ulaz za sve sudionike koji se prijave biti će besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije