Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju mons. Nikola Eterović
Povratak na članak

Govorio sam papi: Priznanjem Hrvatske zaustavit će se rat

Apostolski nuncij u Njemačkoj: Božja je providnost što smo u presudno vrijeme imali Ivana Pavla II.

Komentari 20

DU
dr(Ug) Drpimir Kradezejčić
08:07 15.01.2022.

Pisanje o 30g ovoga ili onoga u potpunosti gubi svaki smisao nakon objave da je u 30g izgubljeno 900 000 stanovnika. Nije lako više izmišljati teme i izbjegavati krivnju čak ni crkvi. U državi sa čak 2.3m stambenih jedinica i samo 3.888m stanovnika nešto je ozbiljno pošlo po krivu.

VL
DA
danijelrukavina4
08:15 15.01.2022.

Gdje ste bili na današnji dan ? E ja ću to pamtiti cijeli život. Na današnji dan prije 30 godina bio sam u rovu u Širincima, na zapadno-slavonskom ratištu. Sa Matom, Svitskim, Fočićem, Birkićem, Turkaljem i ostalom mobiliziranom šljakerskom klasom bili smo u rovovima i slušali smo jutarnje vijesti. Temperatura ugodna, -13 stupnjeva celzijusa, mi smrznuti, čekali jutarnje sunce, da ispužemo iz rovova i da se uspijemo malo ugrijati, onako kao gušteri što se sunčaju po kamenom kršu. Meni jedna čizma ( lijeva) propušta vodu, tako da sam skoro izgubio nožni palac ljieve noge. Uz to sam ,( vjerojatno), prehodao upalu pluća ( podatke vjerojatno ima dr. Ježek, u svojoj bilježnici) - pa nije se mogla dobiti zamjena i popuna tada, za poštedu sa linije ( pa koga i kako ćeš mobilizirati u januaru 1992. da dođe na liniju ). Tako da jako dobro znam gdje sam bio 15.siječnja 1992. Pozdrav ministru Medvedu. Danas, 30 godina kasnije, Republika Hrvatska operušana i raseljena. A HDZ još uvijek prodaje bozu.

VL
Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
07:21 15.01.2022.

Govorio je papi: Priznanjem Hrvatske stvorit će se rat a Tuđman če stvoriti svijet 200 bogatih obitelji i 2 milijona siročadi koja če se gladna moliti i malo po malo na misama pare u Crkvu donositi.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
13:26 15.01.2022.

Privatizacija,umirovljenje 600.000 mladih civila,previsoke mirovine za cca 50.000 (10%) branitelja,pljačkaška porezna politika nakon 2000. godine,odlućivanje hdz-ovaca o svemu,pa i o najbanalnijim stvarima kao npr. koju će se čistačicu zaposliti.Reketarenje u urbanizmu,gospodarstvu,zdravstvu,... Nakon svega,drugačije rezultate popisa,nismo mogli očekivati.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
13:42 15.01.2022.

Priznanjem Hrvatske,postali smo,kao i Hrvatska, vlasništvo hdz-a.

VL
SA
Samuraj3
14:26 15.01.2022.

Rezultati popisa bole me, zaista me bole kao Hrvata. Mislima mi prolaze sve one loše stvari kojima svjedočimo, nepravda, a ne mora biti tako, ma ne smije biti tako. Moje je mišljenje da je ova zemlja toliko predivna na svaki mogući način da jednostavno nema teoretske šanse da ne uspije. Cijelim svojim bićem znam da će biti bolje. U krajnjoj liniji na nama koji smo ostali je odgovornost da brusimo ovaj dijamant. Da mi damo svoj obol. Uvijek kažem, pa daj čovječe učini nešto, jel možeš bolje, pa izvoli ugradi sebe u nešto. Nemam stranku, moja stranka je Hrvatska. Dopustite mi, znam da od stoljeća 7 stojimo uzdignuta čela, častan i ponosit narod moj. Kome sve nismo kičme lomili, od Osmanlija nadalje do Domovinskog rata gdje je projekt Domovima završen. Koliko je krvi Hrvata proliveno je da bi mi danas uživali slobodu, državu, kakva je takva je, naša je, bit će i bolja. Hrvati moji pravi, ne znam za Vas, ali ja se nikada neću predati, ne zbog sebe, svoje obitelji, nego i zbog onih koji su pali za sve ovo što imamo. Mlada smo demokracija. Ovo je raj od zemlje, ne znam za Vas, ali ja ga želim urediti, obrađivati i uživati u njemu. Da bit će poteškoća, ali, pobjeda je naša. Uvijek je bila. Imajmo vjeru, kad imaš vjeru i Gospodina uz sebe, tko se usudi biti protiv tebe. Nema te loše statistike koja može pokolebati moju vjeru u svoju zemlju, u svoj narod. Znam u Čije ruke sam predao Domovinu, znam da je na sigurnom. Hrvati moji, što smo sve prošli - a mi smo još tu - i bit ćemo!

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
13:25 15.01.2022.

Sve počinje od gospodarstva,koje je hdz prisvojio.Ovo nije ni kapitalizam,ni socijalizam,ni mješavina ta 2 društvena uređenja.Ovo je nešto hdz-ovo.Najveći im je problem,pojedinačno, kako skriti destke milijuna eura koje su "krvavo" sticali.

VL
Avatar PeppeS
PeppeS
10:08 15.01.2022.

Kad on prc ,rat se produzio i jos vise zakrvio..znaci da taj Monsinjor nije bio upravu. Hvala sto je,ste priznali.

VL
Avatar southman
southman
19:05 15.01.2022.

Današnji Papa nas ne bi priznao do dan danas.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
18:50 15.01.2022.

I tako dođosmo de medijan mirovine (pola umirovljenika ima mirovinu ispod tog iznosa,a pola iznad tog iznosa) od 2.434 kune. Tko je kriv,narod ili Vlada?

VL
TA
Tajg
07:42 15.01.2022.

Takav kao on po boji na slici bili su mnogi na prvoj crti, samo sa više rizika i ubjeđenja.Vatikan kao zapadnoevropske tajne službe imali su sasvim druge interese.

VL
DU
Deleted user
17:53 15.01.2022.

Rat se mogao izbeći ili ulaskom u EU uz veliku finansijsku injekciju koja je nuđena, ali odbili Franjo i Sloba, ili definisanjem perioda tranzicije od najmanje 5 godina u kome bi se razgovorima rešavala sporna pitanja vezana za mirno razilaženje, izvršila preseljenja stanovništva po sopstvenoj volji, i još što šta. Ostalo bi mnogo sačuvanih života, imovine i bar 150 mlrd dolara koje bi utrošili na razvoj standarda.

VL
DL
Dvanaest__legija
11:08 15.01.2022.

Eh, to je bio Papa!

VL
DD
De der
08:58 15.01.2022.

Hrvatsko društvo triba napravit Reset. Sve kriminalce u politici i one koji su ih podržavali strogo osuditi a one koji su im davali blagoslov spremiti u Afriku.

VL
SL
slavenZadravec
08:08 15.01.2022.

Rat se mogao izbjeći pristupanjem EU koje je onda ponuđeno po ekspresnom postupku (uz izdašnu financijsku pomoć). Na žalost i Tuđman i Milošević su to odbili, svaki iz svojih razloga.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.