Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U raljama sotonizma

'Govorio sam da idem na kavu ili na trening, a onda bih otišao na crnu misu'

sotonisti
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
19.06.2014.
u 11:29

Mladić čiji identitet ostaje tajan tvrdi da je dva puta tjedno odlazio na crne mise na zagrebačka groblja.

Ritualna silovanja, ubojstva inicijacije, crne mise samo su dio iskustva mladića koji tvrdi da je tri mjeseca bio član sekte u okolici Zagreba.

Svoju priču ispričao je ekipi Provjerenog, a do njega su došli u potrazi za 18-godišnjim Natanom Mirkovićem koji je nestao krajem veljače. 'Tu noć kada je nestao moj život je stao. U mom životu više ne postoji ništa osim želje da ga nađem', kaže Natanova majka, Jarmila Manheim. Vrlo dobar učenik grafičke škole nikad se nije s nastave vratio u Brezovicu gdje je živio s obitelji. Očajna majka svakodnevno je obilazila napuštena mjesta u nadi da će naći sina, a kako policijska potraga nije davala rezultate, obratila se redakciji Provjerenog koja je uspjela doći do nevjerojatnih podataka, pri čemu im je pomogao umirovljeni policajac.

Obred krštenja

Sotonističke molitve na Natanovom računalu, signal mobitela koji je posljednji put lociran u napuštenoj kapelici i svjedočanstvo bivše djevojke o Natanovim obredima inicijacije u sektu samo su dio detalja do kojih je dovela potraga. Ali i do mladića koji tvrdi da je tri mjeseca bio član sotonističke sekte koju se povezuje s Natanovim nestankom.

Ekipi Provjerenog pokazao je prepisku s navodnim vođom sekte u kojoj mu on objašnjava da mora proći obred krštenja – žiletom izrezan znak obrnutog križa na dlanu. Mladić čiji identitet ostaje tajan tvrdi da je dva puta tjedno odlazio na crne mise na zagrebačka groblja. 'Ja sam vodio dvostruki život. Govorio sam da idem na kavu ili na trening, a onda bih otišao na crnu misu', kaže. Na crnim misama bilo je puno maloljetnika koje su zavodili obećanjima o raznim moćima, a upravo zbog njihove srednjoškolske dobi nalazili su se u ranijim večernjim satima. 'Ako je neke bilo strah, ponudili bi im joint da se opuste', tvrdi mladić.

No, upućeni stručnjaci, među kojima i psiholog Nebojša Buđanovac, tvrde kako nije riječ o sektama, već o dobro organiziranom kriminalu gdje su tinejdžeri tek obične marionete. 'Oni nisu dobili potpunu informaciju što će se od njih očekivati kada uđu u sektu, nego su primamljeni određenim pričama, tajnim sastancima itd. što je, naravno, tinejdžere privuklo. A onda su se doveli u situaciju da preprodaju drogu, sudjeluju u orgijama i sl.', tvrdi Buđanovac. Cijelu nevjerojatnu priču donosi večerašnje Provjereno (22:00) koje je uspjelo povezati navodnog vođu sekte i nestalog Natana – obojica su bila u vezi s istom djevojkom.

>>Jeste li vidjeli Natana (18)? Nestao je u subotu

>>Teorije zavjere o smrti Peaches Geldof: Ubili je sotonisti?

Komentara 37

CA
canajisraM
15:57 19.06.2014.

U USA ima oko 2.5 milijuna sotonista. Prema navodima bivseg agenta FBI Ted Gundersona u toj drzavi svake godine netragom nestane 400,000 djece. Kada ce se vlade svijeta poceti baviti stvarnim teroristima!?

DP
duje.persa
16:23 19.06.2014.

na kavu il na crnu misu...? dilema samo takva

DB
dragica.bilic.92
16:57 19.06.2014.

Ko zna što tom dečku napravili ti sotonisti ja sam čula da postoji ta crna misa ... To postoji svugdje u svijetu . Bože što se svašta dešava mlad je dečko .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije