Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipović:

'Govorili su mi da sam lignja, pa mi dali nagradu za komunikatora'

švabi (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/4
19.12.2012.
u 18:54

Za uspjeh političara, ali i glazbenika, od iznimnog značaja smatra kvalitetnu komunikaciju s publikom

Osječki studenti Umjetničke akademije nakon Beča odslušali su predavanje predsjednika Ive Josipovića "Glazba i politika". Povezujući ove dvije profesije, podsjetio je okupljene kako je kao političar u svojoj predizbornoj predsjedničkoj kampanji iskoristio glazbu u spotu "Put k sreći", a u kojem su sudjelovali poznati glazbenici poput Josipe Lisac, splitskog TBF-a, Bareta, Sandre Bagarić...

– Za mene su na početku govorili da sam kuhana noga, lignja, a poslije su mi ti isti PR-menadžeri dodijelili nagradu najboljeg komunikatora – ispričao je predsjednik Josipović koji spinove ne smatra dobrim načinom komuniciranja.

Za uspjeh političara, ali i glazbenika, od iznimnog značaja smatra kvalitetnu komunikaciju s publikom.

– Dobar glazbenik mora znati slušati sebe, ali i druge, isto kao i političari. Oni koji se bave sami sobom nisu dobri komunikatori. I jedni i drugi moraju biti kreativni. Ukalupljeni političar nikako ne može biti uspješan – naveo je predsjednik.

Iz novije povijesti podsjetio je da je među političarima bilo "foliranata" glazbenika, ali su je iskoristili radi stjecanja dobroga imidža.

– Predsjednik Obama znao je pjevati, Clinton svirati saksofon, a Putin se našao za klavirom. I Tito je imao klavir – potkrepljujući svoje navode izdvojio je glazbene snimke pojedinih svjetski poznatih državnika.

Studentima je odgovorio da postoji određena međuzavisnost između političara jer im nije svejedno što će o njima govoriti popularni glazbenici pred svojim obožavateljima. Na pitanje daje li aktualna politika dovoljno prostora umjetnosti, rekao je da uloga i mjesto kulture ne ovise samo o politici.

– Hrvatska po mojem sudu dosta ulaže u kulturu, a drugo je pitanje jesu li ti novci dobro alocirani – odgovorio je Josipović osječkim studentima.

Komentara 3

KO
korisnik3
20:30 20.12.2012.

nagrada za naboljeg komuljatora? slazem se.

DE
dejure
23:53 19.12.2012.

Veliki si manipulator, bez sumnje ......

Avatar Idler 3
Idler 3
21:28 19.12.2012.

...dodijelili nagradu najboljeg komunikatora ??? Na čem je ovaj ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije