Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Govorili su mi da sam lignja, pa mi dali nagradu za komunikatora'

Za uspjeh političara, ali i glazbenika, od iznimnog značaja smatra kvalitetnu komunikaciju s publikom
19. prosinca 2012. u 18:54 3 komentara 620 prikaza
švabi (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Osječki studenti Umjetničke akademije nakon Beča odslušali su predavanje predsjednika Ive Josipovića "Glazba i politika". Povezujući ove dvije profesije, podsjetio je okupljene kako je kao političar u svojoj predizbornoj predsjedničkoj kampanji iskoristio glazbu u spotu "Put k sreći", a u kojem su sudjelovali poznati glazbenici poput Josipe Lisac, splitskog TBF-a, Bareta, Sandre Bagarić...

– Za mene su na početku govorili da sam kuhana noga, lignja, a poslije su mi ti isti PR-menadžeri dodijelili nagradu najboljeg komunikatora – ispričao je predsjednik Josipović koji spinove ne smatra dobrim načinom komuniciranja.

Za uspjeh političara, ali i glazbenika, od iznimnog značaja smatra kvalitetnu komunikaciju s publikom.

– Dobar glazbenik mora znati slušati sebe, ali i druge, isto kao i političari. Oni koji se bave sami sobom nisu dobri komunikatori. I jedni i drugi moraju biti kreativni. Ukalupljeni političar nikako ne može biti uspješan – naveo je predsjednik.

Iz novije povijesti podsjetio je da je među političarima bilo "foliranata" glazbenika, ali su je iskoristili radi stjecanja dobroga imidža.

– Predsjednik Obama znao je pjevati, Clinton svirati saksofon, a Putin se našao za klavirom. I Tito je imao klavir – potkrepljujući svoje navode izdvojio je glazbene snimke pojedinih svjetski poznatih državnika.

Studentima je odgovorio da postoji određena međuzavisnost između političara jer im nije svejedno što će o njima govoriti popularni glazbenici pred svojim obožavateljima. Na pitanje daje li aktualna politika dovoljno prostora umjetnosti, rekao je da uloga i mjesto kulture ne ovise samo o politici.

– Hrvatska po mojem sudu dosta ulaže u kulturu, a drugo je pitanje jesu li ti novci dobro alocirani – odgovorio je Josipović osječkim studentima.

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
 • korisnik3:

  nagrada za naboljeg komuljatora? slazem se.

 • dejure:

  Veliki si manipulator, bez sumnje ......

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  ...dodijelili nagradu najboljeg komunikatora ??? Na čem je ovaj ?!