Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domjenci i alkohol

Gotovo polovica zaposlenika osramoti se na uredskim zabavama

\'domjenak_nnn_zag_031210\'
Arhivska fotografija
12.12.2011.
u 11:12

Pojedini zaposlenici nabacivali su se šefici ili jednostavno skinuli odjeću u jeku zabave.

Kako se približavaju Božić i Nova godina, tako raste i broj domjenaka i uredskih zabava. Često se tada pretjera s konzumacijom alkoholnih pića što pojedince dovede u nezgodnu situaciju pred šefovima i kolegama.

Jesu li hrvatski zaposlenici pažljivi prilikom konzumiranja alkohola i hrane, ophođenja sa suprotnim spolom te iznošenja svojih osobnih stavova pred nadređenima, otkrio je portal MojPosao u anketi provedenoj na 600 ispitanika.

Rezultati pokazuju da većina ispitanika (51%) uspješno savladava poslovni bonton na druženjima s kolegama i partnerima. Ispitanici kažu da se dobro snalaze u neformalnim situacijama ili objašnjavaju da nema potrebe za neugodom jer su se došli razveseliti starim uspjesima i stvoriti ambijent za nove.

Malo manje od polovice ispitanika (49%) priznaje da su se osramotili na poslovnim druženjima. U svojim komentarima najčešće navode alkohol kao glavni uzrok neugode. Prema osobnoj procjeni razine neugodnosti, 34% ispitanika smatra da se nije značajno osramotilo na poslovnim druženjima. U svojim komentarima navode simpatične nezgode poput nekontroliranog smijeha te ističu sramežljivost ili neiskustvo zbog čega se najradije ne bi ni pojavili na druženju.

Svega 15% ispitanika priznaje da se značajno osramotilo pred svojim šefovima i poslovnim suradnicima. Doživljene neugodne situacije također pripisuju alkoholu. Pojedini zaposlenici nabacivali su se šefici ili jednostavno skinuli odjeću u jeku zabave.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
13:14 12.12.2011.

Pa valjda se i robovi mogu malo opustiti.

JA
james49
13:48 12.12.2011.

Kad se to dogodi njima onda se za to kaže \"Gosponi su si malo popili\" a kad sam ja pijan onda mi vele da sam pijana svinja

OB
-obrisani-
14:04 12.12.2011.

36 godina radim u inostranstvu, samo jedan put mi je bilo nelagodno. Sefica me je pozvala kod sebe poslije zabave. Odbio sam rekavsi da cu otic kod njene sekretarice. Nije se dala zbunit, za tri dana dogovorili smo sastanak kod nje u stanu . nije bilo velike razlike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije