Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ PRAVCA UKRAJINE

VIDEO Gotovo 500 vojnika traži neidentificirani objekt koji je uletio u Poljsku

Potraga u Poljskoj za odlutalom raketom
Reuters/Pixsell
30.12.2023.
u 15:06

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u petak navečer ruskog otpravnika poslova zatraživši objašnjenje povrede poljskog zračnog prostora navođenim projektilom

Poljska je u subotu nastavila potragu za dijelovima vjerovatno ruske rakete koja je povrijedila njezin zračni prostor u petak ujutro, objavila je poljska vojska. "Obavještavamo da će 30. prosinca .... biti provedena kopnena potraga u Lublinskom vojvodstvu za mogućim ostacima objekta koji je jučer povrijedio poljski zračni prostor", objavilo je operativno zapovjedništvo poljske vojske na X-u.

"Cilj potrage je da se definitivno potvrdi da nijedan element objekta nije ostao na poljskom teritoriju." Poljski vojni dužnosnici u petak su rekli da je objekt napustio poljski zračni prostor u roku od tri minute od ulaska iz smjera poljske granice s Ukrajinom.

"Ukrajinska strana i saveznici su potvrdili naše radarske podatke da je objekt napustio poljski teritorij", rekao je glasnogovornik zapovjedništva za Reuters.  Gotovo 480 vojnika teritorijalne obrane sudjeluje u potrazi kod grada Zamošća na jugoistoku Poljske, po zapovjedništvu.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u petak navečer ruskog otpravnika poslova zatraživši objašnjenje povrede poljskog zračnog prostora navođenim projektilom.

VIDEO Velika potraga u Poljskoj

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar El Indio
El Indio
16:55 30.12.2023.

Ruska raketa se vratila u Ukrajinu. Ruski nezavisni izvori: Kh-22 ili Kh-101. Takve rakete nisu za obranu vec za napad i Ukrajinci nemaju nista sa tim. Pogotovo kad je izvrsen masovni napad nad Ukrajinom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije