Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskoristili priliku

Gotovo 1000 zatvorenika pobjeglo iz zatvora u Kongu

zatvor
PIXSELL
08.09.2011.
u 11:50

Bijeg zatvorenika omogućili su militanti koji su iz zatvora spasili svog vođu, "zapovjednika Gedeona" koji je čekao izvršenje smrtne kazne

Gotovo 1000 zatvorenika pobjeglo je jučer iz zatvora u Kongu. Priliku za bijeg, prenosi Telegraph, omogućio im je prepad naoružanih muškaraca koji su iz zatvora izbavili militantnog vođu osuđenog na smrtnu kaznu. Veliki bijeg dogodio se samo nekoliko tjedana prije predsjedničkih izbora.

Osmorica naoružanih muškaraca iskoristila su nepažnju čuvara i za posjeta ušla u zatvor istočne provincije Katanga u kojemu je bio zatočen "zapovjednik Gedeon", vrhovni vođa militanata zajednice Mai-Mai.

- Naoružani muškarci otvorili su vatru i pucajući na policiju i vojsku ubili su dvije osobe – kazao je ministar unutarnjih poslova provincije Katanga.

Svojim upadom u zatvor oslobodili su bivšeg vođu militanata i 967 zatvorenika od kojih je 150 već vraćeno natrag u zatvor.

Inače, Gedeon Kyungu Mutanga, poznatiji kao "zapovjednik Gedeon", 2009. godine osuđen je na smrtnu kaznu zbog ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti, pobunjeničkih aktivnosti i terorizma.

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:54 08.09.2011.

nače, Gedeon Kyungu Mutanga, poznatiji kao \"zapovjednik Gedeon\", 2009. godine osuđen je na smrtnu kaznu zbog ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti, pobunjeničkih aktivnosti i terorizma. >>>>>>>> ha,ha a da ti militanti slucajno pobjede Gedeon ce biti predsjednik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije