Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gotovina i Markač na završnom dijelu vježbe Velebit na Slunju

Vježbu napadnih operacija na VP „Eugen Kvaternik“ provest će više desetaka tenkova i oklopljenih vozila, minobacača, helikoptera i aviona
14. listopada 2018. u 19:45 22 komentara 2237 prikaza
U sklopu vojne vježbe Velebit 18 demonstrirana provedba napadnih operacija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/26

Savjetnik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane umirovljeni general Ante Gotovina i umirovljeni general Mladen Markač prisustvovat će u ponedjeljak, 15. listopada 2018., na završnom dijelu vježbe Velebit 18 – združena snaga na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju.

U sklopu vojne vježbe Velebit 18 demonstrirana provedba napadnih operacija velebit 18 Knin: Pogledajte demonstraciju provedbe napadnih operacija

Provedbu vježbe napadnih operacija koju će provesti više desetaka tenkova i oklopljenih vozila, minobacača, helikoptera i aviona - planirana su gađanja iz tenkova, borbenih vozila pješaštva, borbenih oklopnih vozila Patria, Panzer haubice 2000, samohodnih višecijevnih lansera raketa, haubica, helikoptera OH 58 D Kiowa, minobacača, protuoklopnog i osobnog naoružanja na promatračnici "Debela glava" na VP na Slunju promatrat će i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.

>> Pogledajte kako je bilo na vojnoj vježbi Velebit 18

Nositelj vježbe je 2. mehanizirana bojna GROMOVI, Gardijske mehanizirane brigade ojačana mehaniziranom i tenkovskom satnijom iz sastava Gardijske mehanizirane brigade, snagama topništva iz Topničko raketne pukovnije, Bojne NBKO i Zapovjedništva za potporu.

U ovoj vježbovnoj aktivnosti sudjeluje ukupno 1100 pripadnika i 80 komada ključnih oružnih sustava.

>> Pogledajte kako je bilo na vojnoj vježbi Velebit 18 u Kninu

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • anp:

    Vidi srbadije sto komentira, uzjogunili se po nasim portalima

  • prajdali100:

    Zna li itko gdje je zapelo sa nabavkom- donacijom američkog MLRS 240 !?? Taj sustav nam je neophodan jer je jako moćno sredstvo odvraćanja.Bilo je govora o 16 jedinica.

  • bljak007:

    Pupi na aparatima, Vulin u šok sobi, a Vučič na intenzivnoj.