Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveta Mati slobode

Gotovina i Markač na misi zadušnici za Franju Tuđmana

Gotovina Jezerinac
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/16
10.12.2012.
u 22:33

- Naš je narod devedesetih proživljavao sudbinu Izraela. Došli su neki bahati ljudi, uveli svoje zakone, oskvrnuli hramove, spalili zemlju i ostavili pustoš – kazao je mons. Jezerinac.

Obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika, već 13. godinu zaredom, obilježena je i zaključena misom zadušnicom za Franju Tuđmana.

U jarunskoj Svetoj Mati slobode okupili su se uži članovi Tuđmanove obitelji, supruga Ankica, sin Miroslav sa suprugom i kćer Nevenka, te nedavno oslobođeni generali Ante Gotovina i Mladen Markač. Iz redova Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) počast je odao predsjednik te stranke Tomislav Karamarko, donedavni saborski zastupnik i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, Drago Prgomet te Željko Reiner. Misu je pred punom crkvom štovatelja i građana predvodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac, koji je u propovijedi pokojnog predsjednika usporedio s prorokom Izajijom, koji je Izraelce za vrijeme progonstva iz Jeruzalema poticao da ne gube nadu.

"Naš je narod proživljavao sudbinu Izraela"

- Bog šalje Izaiju i nalaže da progovori o novoj situaciji riječima 'Ukrijepite ruke klonule, učvrstite koljena klecava! Recite preplašenim srcima: Budite jaki, ne bojte se! Evo Boga vašega,…on sam hita da vas spasi! Naš je narod devedesetih proživljavao sudbinu Izraela. Došli su neki bahati ljudi, uveli svoje zakone, oskvrnuli hramove, spalili zemlju i ostavili pustoš – kazao je mons. Jezerinac i dodao da se Bog slobode morao oglasiti, a Tuđmana je nazvao eruditom duha, ljubiteljem povijesti, hrabrim i mudrim vojnikom te oruđem u ruci Božjoj koji je vratio hrvatskom narodu slobodu. Ipak, kazao je Jezerinac, kad bi se reklo da Tuđman nije imao grijeha, sveta misa se ne bi trebala slaviti, jer smo svi baštinici grijeha. No obznanio je i, kako je sam rekao, veliku istinu hrvatske povijesti, a ta je da je hrvatski narod u Tuđmanu imao pravog sina.

- To nije politika, već kršćansko štovanje povijesti, a Hrvatska se nakon dva decenija nalazi u novim mukama, i danas je prijeko potreban Božji glas koji viče ne bojte se – rekao je Jezerinac te pozvao na molitvu upućenu Vladi kako bi pomogla čovjeku i zemlji. Također, pozvao je vjernike da mole i za Crkvu, koja je već dugo na kušnjama svoje autentičnosti.

>>Poput degolista – o Franji baštinili pozitivno, zaboravili autoritarno

Komentara 37

DA
Dawgydawg
09:47 11.12.2012.

Naravno da je Božja intervencija dakle čudo po srijedi. Jer Tuđman je se istovremeno borio protiv četiri neprijatelja neželjenog djeteta zvana Hrvatska a to su: JNA, srbočetnici, međunarodna zajednica i unutarnji neprijatelji. Istovremeno su nas napali ( s perom diplomata i s oružjem razbojnika). Samo Božje čudo je nas spasilo a oruđe Božje je definitivno bio predsjednik svih predsjednika dr. Franjo Tuđman i svi sinovi i kćeri Hrvatske koji su polagali svoje živote na oltar domovine. Hvala vam sinovi pravednosti i kćeri istine. Imamo Hrvatsku!

AB
abram
18:44 11.12.2012.

....onaj tko jednom dobije vlast bude se pošteno odnosio prema njoj, poštivao Domovinu, Crkvu i Tuđmana bit će vječno na vlasti........ ....kada to naši političari shvate i nama će biti bolje.....

UK
UKUSA
09:36 11.12.2012.

..........dosli su neki ljudi...... Bas tako, covjek za svaku sezonu. Uz to usporedba s Izraelom koji ima A-bombe i Ameriku i Britaniju iza sebe....a Hrvatska sama samcata bez oruzja uz embargo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije