Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
molitva za vojnike

Gotovina i Bandić na misi za Hrvatski gardijski zdrug

Crkva Sveta Mati slobode Jarun
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
05.04.2014.
u 19:41

U crkvi Sveta Mati slobode na Jarunu bogoslužje za pripadnike Hrvatskoga gardijskog zdruga, specijalnih postrojbi HV-a i 8. Lakojurišne brigade

U velebnoj crkvi Sveta Mati slobode na Jarunu u Zagrebu održana je danas sveta misa za pripadnike Hrvatskoga gardijskog zdruga, specijalnih postrojbi Hrvatske vojske, kao i 8. Lakojurišne brigade HV-a.

Misnom slavlju prisustvovali su i visoki vojni dužnosnici, počev od generala Ante Gotovine, koji je bio u društvu umirovljenih generala Krešimira Ćosića i Mile Ćuka, a koji je, pri osnivanju Hrvatskoga gardijskog zdruga u veljači 1994. bio i prvi zapovjednik te postrojbe. Gotovina je svečano pozdravljen uz burni pljesak svih u crkvi.

- Ne možemo se ne sjetiti odlučnosti hrvatske mladeži koja će svom narodu donijeti slobodu - istaknuto je u propovijedi tijekom mise, na kojoj je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Komentara 5

SE
sestrićna
21:11 05.04.2014.

jel bandić ponio bedž maršala na misu?

LO
lokun
21:28 05.04.2014.

Dezerter Bandić, kaj on ima s vojskom, jeli bio u ratu? Kaj kažu Mile oni gore s Kaptola.... neka si zabiju za rever zabilježbu na zemlju, ja ću im je tako i tako oteti, kaj veli tvoj idol Broz gdee je njegova slika, SRAMI se kaj imaš ti s slavnim hrvatskim generalima delati.

Avatar AzimBeciri
AzimBeciri
22:55 05.04.2014.

A kad će da bude blagoslov prvog uroda tune?U Albaniji se sa nestrpljenjem očekuje prva pošiljka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije