Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako je zapravo oslobođen Knin

Gotovina i Ademi ignorirali su direktivu Glavnog stožera HV-a

04.08.2022.
u 21:30

Glavna faza operacije Kozjak-95 počela je 4. kolovoza točno u 5 sati napadom na sve položaje neprijatelja u zoni odgovornosti OG Sjever, OG Sinj, OG Zadar i OG Šibenik. Na glavnom smjeru OG Sjever Bosansko Grahovo – Crvena zemlja – Knin Pume su napad izvele munjevito, uz jaku topničko-raketnu i tenkovsku potporu. Taj smjer bio je potpuno strateško iznenađenje za neprijatelja, koji je očekivao glavni napad iz smjera Sinja, Zadra i Šibenika. Razbivši neprijateljske snage, Pume su oko 14 sati izbile na crtu Samar – Čajnik – Igla – Rađi do – Brezovac, a onda su u borbe uvedeni Pauci pod zapovjedništvom stožernog brigadira Damira Krstičevića. Za to vrijeme topničko-raketni sustavi s velikom su preciznošću pogađali vojne ciljeve u Kninu.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Moodleen
Moodleen
21:34 04.08.2022.

Ne zove se taj mjesec više kolovoz nego srbovoz.

Avatar Hrvatski.Domoljub
Hrvatski.Domoljub
00:09 05.08.2022.

Svim Hrvaticama i Hrvatima sretan dan pobjede i domovinske zahvalnosti 🇭🇷

DU
Deleted user
22:14 04.08.2022.

Koliko su bježali dobro da nisu na Krfu završili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?