Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTAKTI Nadbiskupu u miru stiglo pismo iz Haaga

Gotovina čestitao Božić msgr. Oblaku

hrv-ces-txt.jpg
import
06.01.2006.
u 20:01

Zadrom se jučer pronijela priča da je među rijetkima kojima je general Ante Gotovina iz pritvora u Nizozemskoj poželio čestitkom sve najbolje za  božićne i novogodišnje blagdane jedan od najutjecajnih i najpoznatijih zadarskih crkvenih velikodostojnika.
Riječ je o, kako smo doznali, msgr. Marijanu Oblaku, zadarskom nadbiskupu u miru, koji nam je s ponosom potvrdio da mu je general Ante Gotovina poželio sve najbolje i odgovorio na njegovu prijašnju čestitku.

Dopisana poruka
Zanimljivo je da je general Ante Gotovina i u Haagu uspio doći do božićnih čestitki na hrvatskom jeziku, a da je čestitao na hrvatskom i francuskom jeziku. Uz tiskani dio na kojem je već bila ispisana želja da u srcima zavlada duh Božića, mir, ljubav i radost general Ante Gotovina dopisao je i svoju poruku.
 Dragi Oče Nadbiskupe, čestit i radostan Božić i blagoslovljena nova godina svima vama. Monseigneur,  merci de tout coeur pour Votre priere. Votre Ante Gotovina  napisao je general Ante Gotovina.
Zadarski nadbiskup u miru msgr. Marijan Oblak istaknuo je zadovoljstvo što mu je čestitka stigla prije nekoliko dana  i uopće što je uspio stupiti u kontakt s Antom Gotovinom.

Molim se za njega
 General Ante Gotovina poslao mi je čestitku u kojoj mi zahvaljuje na čestitki koju sam ja njemu prije poslao i     što molim za njega. I prije smo razgovarali i dopisivali se na francuskom jeziku kao i sada, a to što mi je odgovorio daje mi vjeru da je dobro i zbog toga sam radostan. Molim se i molit ću se da dokaže ono što mi znamo, a to je da je nevin čovjek u pritvoru u Haagu  rekao nam je msgr. Marijan Oblak.
Msgr. Marijan Oblak, osim što je crkveni velikodostojnik, poznat je i po rekordnom broju Biblija na brojnim svjetskim jezicima.
Gotovinine akcije uz blagoslov

Zadarski zapovjednici vojnih postrojbi ističu da je general Ante Gotovina uvijek prije svojih akcija tražio da se vojnicima i njima obrate crkveni velikodostojnici, među kojima i msgr. Marijan Oblak i msgr. Ivan Prenđa. Ante Gotovina je inzistirao da se i zadarski nadbiskupi obrate i ukažu na vrijednost ljudskog života i u ratu. Tako je bilo i za akcije Maslenica i za akcije Oluja rekao nam je poznati zadarski zapovjednik Željko Lončar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije