Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječke noći

Gostioničarka Mirandolina Juga Radivojevića oduševila Riječane

gostioničarka mirandolina
Antun Ficko/VLM
28.06.2012.
u 15:06

Umjesto dviju predstava večeras i sutra navečer u 21.30 sati komedija Gostioničarka Mirandolina imat će zbog iznimno velikog zanimanja Riječana dvostruko više uprizorenja, i to u 21 i 23 sata

RIJEKA – Umjesto dviju predstava večeras i sutra navečer u 21.30 sati komedija Gostioničarka Mirandolina imat će zbog iznimno velikog zanimanja Riječana dvostruko više uprizorenja, i to u 21 i 23 sata, što se nakon sinoćnje premijere pokazalo i te kako utemeljenim. Uvrštenje te uspješnice Carla Goldonija na repertoar devetih Riječkih ljetnih noći pokazalo se, naime punim pogotkom u svakom pogledu, od izbora redatelja, preko podjele uloga do smještanja radnje na dio Ulice Šime Ljubića ispred kultne riječke starogradske konobe "La Grotta".

Beograđanin Jug Radivojević, osim izvrsno obavljenog posla na adaptaciji teksta i režiji, pa je radnju smjestio u 70-e godine prošlog stoljeća, prihvatio se i izbora glazbe, a to je napravio vrhunski. Iz jednog od tada u gostionicama nezaobilaznih juke-boxova redale su se sve sami hitovi toga vremena, svaki s funkcijom praćenja radnje i osjećaja protagonista Goldonijeve komedije, gostioničarke Mirandoline, njenog sobara Fabricija i naposljetku gostiju restorana/pansiona.

Gosti iz Beograda u glavnim ulogama, Marija Vicković kao Mirandolina i Igor Đorđević kao vitez od Ripafrattea u besprijekornim kreacijama svojih likova imali su dostojne partnere u domaćim snagama, riječkim glumicama Tanji Smoje i Anastaziji Balaž Lečić te glumcima Alenu Liveriću, Jasminu Mekiću, Draženu Mikuliću i Damiru Orliću. Sa zaslužnima za adaptaciju prijevoda i dramaturgiju Magdalenom Lupi Alvir, scenografiju Aleksandrom Denićem, kostimografiju Manuelom Paladin Šabanović, scenski pokret Žakom Valentom i oblikovanje svjetla Predragom Potočnjakom stvorena je cjelina koja će zasigurno imati zadovoljnu publiku i kada se od jeseni nađe na redovitom repertoaru HNK Ivana pl. Zajca.

Inače, Gostioničarka Mirandolina koprodukcija je HNK Ivana pl. Zajca – festivala Riječke ljetne noći i festivala Grad teatar iz Budve. Premijera u Budvi održana je 16. lipnja na lokaciji između crkava. Na riječkoj premijeri ispred konobe "La Grotta" stolci rezervirani za počasne goste ostali su na žalost prazni, dok su na onim ostalim primijećeni i neki poznati Riječani, Damir Urban i Mirza Đomba sa suprugama, primjerice. A Riječke ljetne večeri, koje će u 36 festivalskih dana publici ponuditi 18 različitih programa, odnosno 26 izvedbi na 12 lokacija. Broj će na kraju biti nadmašen, jer već na početku će se Goldonijeva komedija igrati četiri puta, a ne dva koliko je bilo planirano.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije