U apartmanu na hrvatskom otoku dočekao ih poseban cjenik i bizarno pravilo: 'To se plaća 150 eura'
"Sin otišao sa curom na odmor u neki apartman na Pagu, na ulazu ih dočekao, pazi "cjenik uništenih stvari"."
Komentari 32
Jadran , Istra i Dalmacija su postali "riskantne" destinacije. Pohlepi i prevarama turista , posjetitelja nema kraja. Samo jedan primjer s vinom. Nigdje vise nema "Otvorenog vina" , sve se toći na 1 dcl ili 1,5 dcl i naplacuje sese po 1 dcl 4 ,0 eur ili 4,30 eur ili itd. Ispada kao da svi na Jadranu toće vino iz buteljki. Prevara gostiju samo takva. Ali već im se obija o glavu.Manje posjeta restoranima , manja zarada. Katastrofa u što se Jadran pretvara.
Apartman, ne hvala! Uvijek hotel. Doručak i večera, te trebam se baviti kupnjom namirnica i kuhanjem, soba se svakodnevno čisti, svaki treći ili četvrti dan mijenjaju posteljinu. Hotel je obično uz samu plažu, nema "dva dana jahanja" do plaže. Ne treba mi ni "gazda Ante" koji me svaki dan poput voajera uhodi i ispituje kako sam, "jeste bili na moru" i "idete večeras u grad"?! Normalno, da (slučajno) u hotelu nešto razbijem, a to mi se nikad ni sa djecom nije dogodilo, sam bi prijavio kvar, i najnormalnije bi bilo da se to mora platiti!! Zbog cijena, koje su ove godine došle do bezobrazluka (ne želim platiti dvije ležaljke i jedan suncobran 30-40€. Imam, al nedam!!!), ove godine smo odabrali inozemnu destinaciju...
Zato imas hotele doruck rucak vecera bazeni klima i naravno more zato se i dođe ........jeftinije nego apartman nema kuhanja ...samo cugu kupujes
Ljudi stite svoju imovinu ako si normalan gost nitko ti ne naplati jer znas cuvati tude a ovi razbijaci neuredni drogirani ako napravi stetu nek plate
Hm, pa onda u takav apartman ne ideš, jednostavno. No ako ne planiraš malo unaprijed, e onda nema izbora nego uzeti ono što se nudi. Inače,, prvo pravilo kod biranja apartmana je ili preporuka ili čitanje recenzija. Ići na slijepo je uvijek avantura.
Ljudi primjećuju, ključna riječ za većinu problema u Hrvatskoj je pohlepa. I to se ne odnosi na pojedince već je to fenomen sustava. Državi to odgovara jer ubire veći porez i onda daje milijarde npr. poljoprivrednih poticaja, a proizvodnja u poljoprivredi opada. Ne proizvodimo dovoljno hrane za vlastite potrebe, a pogotovo ne viškove, a sve bismo mogli prodati kod kuće turistima kroz tzv. "Tihi izvoz". Može li i je li zemlja koja ne proizvodi dovoljno hrane i energije za svoje potrebe reći da je suverena? Sustavno se krade na veliko i nitko za to ne odgovara. Kod nas se svatko može baviti turizmom i iznajmljivati šupe, garaže, podrume i ostake neadekvatne prostore. Također u Hrvatskoj svatko može biti menadžer i svatko može biti političar iako ne zna ni koliko godina je išao u školu ili studirao i ne zna naslov svog diplomskog ili završnog rada. I zato jedt tako kako je. U Hrvatskoj ne bi nitko smio dobiti dozvolu za bavljenje turizmom bez da završi odgovarajući program edukacije. Ovako imamo previsoke cijene, lošu kvalitetu, lioš imidž i anarhiju. I veliki broj bogatih kretena. A to je pitanje sustava kojeg bi trebali izgraditi upravo ovi političari koji sjede u Vladi, Saboru, gradskim i općinskim te županijskim vijećuma i skupštinama. Jad i bijeda politike.
vlasnica to apartmana "mateja" je višnja škunca. netko dobronamjeran bi joj trebao prišapnuti da je ovo PROTUZAKONITO. zakon vrlo jasno definira da zapriječena šteta MORA biti proporcionalna STVARNOJ. ne može ključ koji košta 5 € naplatiti 20 PUTA više. ili za rad klime tražiti 150€, kad ta ista klima dnevno potroši struje za 2 €. gospođa se mali zaigrala...
Zagreb, apartman za obitelj 7 dana. Od 180 do 350 € dnevno. Zašto nikada nema članaka o skupim apartmanima u Zagrebu?
kakva pljackaona od drzave majko moja - da mi baka dole ne zivi ne bih vise dolazio .. zivim u CH i putovao sam po citavom svijetu.. uz to sam studirao ekonomiju i htio bih da mi netko objasni kako je moguce da u DUCANU (ne u restoranu) prosjecno hrvatsko vino kosta VISE nego dobro talijansko ili francusko vino tamo.. jel to mozda jer su vise placeni beraci grozdja u HR nego tamo?? u Italiji u samoposluzi mozes kupiti vrlo dobro vino za €10 - jeli normalno u zemlji sa prosjecnom placom od €1.000 placati u prosjeku €70-80 po glavi u restoranu za prosjecnu hranu? platit cu i €150 ako treba ali taj iznos mora da vrijedi. Cestitam uglavnom nasim ugostiteljima jer ocigledno su shvatili ono sto ostali nisu -
Iskusni ljudi, znaju što su gosti se kadri napraviti.Pa to nije ništa novog. Otiđi u hotel i polomi im stvari isto ćeš platiti, ali tamo ćeš se manje usuditi takvo što odraditi, ovdje misle privatno, pa mu neće biti ništa. Nije to samo u turizmu ima takvih lupeža i kao podstanara koji ne poštuju tuđe, a da je njihovo bi pripazli, ali što ga briga tuđe je pa razvale, zasvinje i odu.
Ljudi stite svoju imovinu ako si normalan gost nitko ti ne naplati jer znas cuvati tude a ovi razbijaci neuredni drogirani ako napravi stetu nek plate
Vjerojatno cjenik za mladu balavce koji ne cijene tuđu imovinu. Ne vjerujem da bi itko to pokazao ozbilnim ljudima.
To su zakoni tržišta, i sve je regularno. Jedino mislim da je za uništeni poklopac od lonca kazna malo pretjerana, jer bi umjesto 15, bilo dovoljno i 12 Eura.
Ja dodajem da je taj tatica trebao zaraditi apartman pa onda dati sinu da ga demolira, a ne da se ljiti što netko cijeni svoju imovinu.
Otac jednog od gostiju. Znači tip dvadeset i nešto godina ne zna sam nešto napisati nego tatica mora rješavati stvari. Nikada od njih dvojice ljudi.
Nisu to nikakvi turisti nego smucala, dangube i vucibatine.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Zašto 2 dcl Heiniken piva košta 5 eura. Da košta 3 eura, ionako bi svi zaradili, ali 5 eura za 2 dcl piva, tj ravno 4 gutljaja, jako je bezobrazno uopće toliko cijeniti. Pržene lignje i krumpirićima i jednim pivom, dvije porcije 92 eura. Mnogi će reći: ;"Nemoj ići gdje je skupo, nemoj piti gdje je skupo". Ali kada čovjek dođe na more nekoliko dana u godini, onda misli:" Svjestan sam da će biti skuplje nego doma". Ali da je bezobrazno skupo, na to malo tko računa dok ne stigne račun. Problem je što su cijene približno slične a malim odstupanjima pa se može istaknuti da su cijene u globalu bezobrazno visoke, naročito za domaće goste. I da malo spuste, opet bi zaradili a imali bi daleko više potrošnje i više na kraju profitirali i tako zadržali dobar glas za naredne sezone. Ali pohlepi nema kraja, oguli gosta pa makar više i ne dođe, ali oguli ga sada, sada je prilika, drugi godine doćči će netko drugi i njega oguli, nema veze što se više neće vratiti, doći će treći. Pa i njega oguli, makar jednom, neka pamti.