Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAZZ SABOR

Gost pjevač iz Kanade u B. P. Club pao je iz vedra neba

b.p
Saša Zinaja
12.10.2009.
u 15:00

Umjetnički ravnatelj Sabora, Boško Petrović potrudio se i ove godine napraviti izbor onoga što je u ovom trenutku interesantno i najnovije, a opet tradicionalno na hrvatskoj jazz sceni.

U zagrebačkom B. P. Clubu u tijeku je već tradicionalni Hrvatski jazz sabor koji je okupio mnoge jazz glazbenike iz različitih krajeva Hrvatske. Utemeljitelj i umjetnički ravnatelj Sabora, Boško Petrović potrudio se i ove godine napraviti selekciju onoga što je u ovom trenutku interesantno i najnovije, a opet tradicionalno na hrvatskoj jazz sceni.

Sabor su otvorili Matija Dedić i Kristijan Beluhan, a zaredali su nastupi drugih istaknutih imena jazz glazbe poput pjevačice i glumice Jasne Bilušić u pratnji New Deala, zatim Damir Kukuruzović Gipsy Swing, Elvis Stanić Group, David Gazarov, sastav Jazziana Croatica...

U nedjelju je odličan koncert održao i sam Boško Petrović sa svojim skupinom B. P. Club All Stars, a tom prigodom pridružio im se i kanadski pjevač Herb Marshal. Suradnja s Marshalom, kaže Petrović, čista je slučajnost:

- Herb Marshal pojavio se iz vedra neba u pravom smislu riječi. Svirao sam sa svojim kvartetom na terasi hotela Park u Rovinju kad mi je prišao Marshal i pitao može li pjevati. Kazao sam mu da sviramo Milesa Davisa i da nisam baš siguran, na što mi je odgovorio da zna što sviramo, ali da zna i originalan tekst Johna Hendrixa, koji je za mnoge instrumentalne kompozicije napisao tekstove. Uglavnom, Herb nam se te večeri pridružio, a reakcija publike bila je nevjerojatna - ispričao nam je Petrović te dodao da su se već iste večeri dogovorili za nastup na Saboru. Osim afirmiranih imena, i ove je godine festivalska večer Balwan City Kids pripala najmlađim jazzistima Jazz ljetne škole održane u Grožnjanu. Za tu je večer Petrović izabrao desetak najboljih "maloljetnih profesionalaca" koji su pripremili svoju produkciju za festival, a taj im je nastup omogućio prvi nosač zvuka koji bi trebao izaći u izdanju Croatije Recordsa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije