Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Gospi u školi Mornar je odgovorio mudro

A sekularnost se u našim školama (i to upravo kroz nazočnost vjeronauka) potvrđuje u svojoj punini jer ne uvodi religijske dogme kao školski nauk nego u školski sustav uključuje religijsko kao sastavni dio svakog demokratskog društva.

Komentari 20

Avatar neidemdalje
neidemdalje
00:52 28.09.2014.

ministre, znači li to da ako su u saboru većina lopovi treba na kraju hodnika biti bankomat?

VL
BU
Bubalamala
09:06 30.09.2014.

dok su imena antifasistickih boraca bitna za stvaranje Hrvatske u nasoj povjesti postavljanje gospe u javnim institucijama bio bi cisto teroriziranje hrvatske inteligencije jer se TU radi o cistoj izmisljotini !

VL
Avatar vatrogasac
vatrogasac
08:13 28.09.2014.

Militantni ateizam svakim danom dobiva sve veća krila,dobro raspoređena i našim novcem financirana skupina parazita čiju smo beskurpuloznu i agresivnu ćud ovih dana mogli vidjeti u dva povezana slučaja. Prvi je brutalno zločinačko premlaćivanje starice u režiji monstruma koji see diči članstvom u propaloj stranci "laburisti" a zatim i nezapamćeno sramotno aboliranje tog zločina u režiji izvjesne Sarnavke koja za ženu od 80 godina tvrdi da ona nije nikakva nemoćna starica već ko zna što i da je zaslužila batine. Ljudi upamtite to lice zla,kad premlaćuju starice zamislite što su spremni raditi našim ženama,majkama,kćerima..??

VL
SA
samazg
18:13 27.09.2014.

Ok. Sada se adamo da će mudro odgovoriti i onima u Puli koji silom žele vratiti nazive škola po partizanskim herojima ili kako oni kažu tzv. antifašistima. Mnoga djeca će biti također povrijeđena kao i njihovi roditeji čiji su preci u tom okrutnom diktatorskom režimu mučki pogubljeni samo zato jer su "mislili drugačije" Sve 5! Ali, hoćemo vidjeti tu pravednost.

VL
UM
Umjereni
18:41 27.09.2014.

Večernji, nemojte da nam prodike i analize o vjeronauku i gospinim kipovima u školi i njihovoj opravdanosti piše novinar koji je osuđen za obiteljsko nasilje. Ni s vlastitom ženom nije u stanju harmonično živjeti a tu će nam držati prodike o tome što gospin kip predstavlja u školi???

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:19 27.09.2014.

Mornar je karijerist i to je činjenica. Znam iz pouzdanog izvora.

VL
Avatar think pink
think pink
21:15 27.09.2014.

reći da se sekularnost u školama potvrđuje kroz nazočnost vjeronauka zaista je vrhunska besmislica.

VL
MA
mashek
20:50 27.09.2014.

U ovakvom odgovoru ne vidim nikakvu mudrost ministra već neshvatljivu neodlučnost. Kao ministar trebao bi razmisliti do čega će njegova neodlučnost dovesti i na što će naše škole ličiti nakon izvjesnog vremena kada, potaknuti ovim primjerom, i drugi počnu ukrašavatišavati školske prostorije prema svojim viđenjima.

VL
HP
hrvoje penava
16:30 28.09.2014.

kako žena, Darko? gospi je mjesto u crkvi a ne u školi, Darko...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.