Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turanjski goljaki

Goršićev Dom za mlade ipak bio ilegalno priključen na vodovod

gorsic
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
13.05.2010.
u 20:22

Šaht je do prije nekoliko dana bio zavaren, ali sada to više nije slučaj. Čini se da je netko, nakon što su mediji "muljaže" s priključcima, Dom odspojio s vodovodne mreže.

Društveni dom u karlovačkom naselju Turanjski Goljaki za čiju se gradnju angažirao državni tajnik u MORH-u i predsjednik Gradske četvrti Turanj Željko Goršić ilegalno je bio priključen na gradski vodovod, javlja KAportal. Dokaz za to navodno je šaht u kojem je priključak na mrežu iz kojeg se može pustiti voda. Od priključka prema Domu vodi cijev, ali vodomjera nema.

Šaht je do prije nekoliko dana bio zavaren, ali sada to više nije slučaj. Čini se da je netko, nakon što su mediji "muljaže" s priključcima, Dom odspojio s vodovodne mreže. U karlovačkom vodovodu i kanalizaciji, tvrtki koja je nadležna za spajanje na vodovod, tvrde da taj priključak nisu odradili. Objekt Doma nema niti građevinsku dozvolu.

Goršić se pravdao da Dom nije ilegalno priključen na vodovodnu mrežu jer u njemu vode niti nema.

- O istrazi policije ne znam ništa, no mi nismo znali da nam za postavljanje drvenog objekta treba građevinska dozvola. Inspekcija je obišla gradilište i upozorila nas na propust – treba nam dozvola za gradnju, ne i lokacijska dozvola jer objekt ima 60 četvornih metara. Zatražili smo je od Grada, koji je pokrenuo i sudski postupak upisa na spornu parcelu jer je u zemljišnim knjigama upisan narodni odbor – rekao je prije nekoliko dana za Večernji list Željko Goršić, predsjednik GČ-a Turanj i državni tajnik u MORH-u. Tada je ustvrdio da objekt nije priključen na vodovodnu mrežu i kako će priključak tražiti kada dobiju dozvolu za gradnju.

– Struju ne krademo, objekt je priključen na brojilo koje je HEP postavio na obližnje igralište, a Gradska četvrt uredno plaća račune za struju – rekao je tada Ž. Goršić.

Ako kriminalističkim istraživanjem priključenja na elektromrežu dokažu kriminalne radnje, podnijet će odgovarajuće prijave, kažu u PU karlovačkoj. O imenima zasad ne žele govoriti.

Komentara 3

NJ
Njamanjam
21:54 13.05.2010.

Ma ne bi ta poštenjačina prekršila zakon, nema šanse... To su sigurno dejstva unutrašnjih neprijatelja...

FE
Felicijen
21:58 13.05.2010.

Mogao bi ministar Vukelić narediti da se njegov most koji ne vodi nigdje produži do ove velelepne bespravne bajtice pa da naša slavna ministrica Dropulić može njime doći na svečano otvorenje a i most bi dobio nekakav smisao. Bilo bi to još jedno prekrasno otvaranje u režiji HDZ-a a oni bi u tim svečanim trenucima svoje rukice dok svira himna sa srčeka mogli preseliti na svoja čela. Bilo bi to svakako prikladnije.

12
12foryou
22:18 13.05.2010.

sumnjiva mi je ona strujna zica u desnom kantunu. ajde provjerite da i struju nemaju na divljaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije