Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrivamo da su glavni akteri nasilja u karlovačkom pubu i lani ‘borbeno djelovali’

Goršić i Trupković napali tri djevojke i branitelja

10.11.2008.
u 20:50

Kakve su vam to frizure?! Izgledate kao klošarice i kurvetine! – takvim pogrdnim riječima obratili su se mladi hadezeovci Željko Goršić, Danijel Trupković i još dvojica mladića trima djevojkama s kojima je u društvu bio jedan dečko (branitelj s PTSP-om) 17. lipnja prošle godine kada su se nakon izlaska sreli oko 4.30 sati ispred jednog noćnog bara u Karlovcu.

Karlovac ne želi biti talac bahatosti i jednoumlja

Goršić i još jedan mladić prekršajno prijavljeni

Željko Goršić isključen iz mladeži karlovačkog HDZ-a

Pogrdni nazivi
Prema riječima naše sugovornice (podaci poznati redakciji) koja je sudjelovala u toj svađi, mladići su bili vidljivo alkoholizirani. Ona sada ne želi da joj se ime i prezime spominju u novinama s obzirom na to da se cijeli taj slučaj još uvijek vodi na sudu. Naime, nakon dolaska policije protiv svih sudionika sukoba podnesena je prijava za kršenje javnog reda i mira.

– Počeli smo se svađati, nismo ni mi njima ostale dužne. Bilo je tu niz pogrdnih naziva, a oni su spomenuli Thompsona, kao da je to prava glazba, a ne ono što mi slušamo. Mladi Goršić vikao je znamo li mi tko je njegov tata. U toj svađi Goršić je gurnuo našeg prijatelja koji je pao i udario glavom u beton. Ja sam njega gurnula, a on se okomio na moju prijateljicu koja je hodala gurajući bicikl. Jedan od njih četvorice podmetnuo mi je nogu. Borile smo se nas tri cure protiv njih četvorice! Ubrzo se tu stvorilo još ljudi koji su izlazili iz bara i počeli nas braniti. Umiješala su se i dvojica redara, a došla je i policija – ispričala je mlada Karlovčanka koja osuđuje najnoviji incident mladih članova HDZ-a.

– Ponašaju se kao kauboji i zlorabe svoje pozicije, odnosno imena svojih očeva. Tada su bili nadmoćniji i odnosili su se prema nama kao prema posljednjem smeću – kazala je naša sugovornica.

Nakon izbacivanja Željka Goršića mlađeg iz HDZ-a, tijekom jučerašnjeg dana policija je protiv njega podnijela i prekršajnu prijavu. Karlovačka javnost Goršićevo je kažnjavanje doživjela kao žrtvovanje pojedinca kako bi se zaštitio najmlađi gradski vijećnik D. Trupković.

Pritisak medija
Objašnjavajući odluku, gradonačelnik i predsjednik GO HDZ-a Damir Jelić priznao je da je jučerašnji izvanredni sastanak dogovoren i zbog pritiska medija.

– Nismo željeli biti subjektivni. Iako od policije nismo dobili službeno izvješće, utvrdili smo da se Ž. Goršić nedolično ponašao te da je bio i alkoholiziran. Zbog toga je izbrisan iz članstva. Nije utvrđeno da je bilo veličanja ustaštva. Pokaže li se da su se i ostali tako ponašali, bit će kažnjeni – kazao je D. Jelić. Znači li to da Goršić više nikada neće moći biti član HDZ-a, D. Jelić odbio je komentirati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije