Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠKORNICA

Požar na odlagalištu otpada pod kontrolom: 'Nema otrovnih plinova'

Požar
Foto: Screenshot
1/3
03.09.2016.
u 21:32

Posljedica neadekvatnog zbrinjavanja otpada

Deset vatrogasaca i tri interventna vozila pokušavaju stavila su pod kontrolu požar koji bukti na odlagališu otpada Piškornica kraj Koprivničkog Ivanca, prenosi epodravina.hr.

Vatrogasci smiruju situaciju, rekavši kako na zahvaćenom području nema otrovnih plinova i ponavljaju kako je situacija pod kontrolom.

"Trenutno traje natapanje, bagerom se razgrče smeće kako bi se natopila unutrašnjost pa da se ne bi požar ponovo razbuktao. Nema nikakvih otrovnih plinova, sve je pod kontrolom. Ostat će tamo ljudi i tijekom noći" - poručili su. 

Požar je buknuo na istom mjestu kao i prije dva tjedna, oko 15h, a iako nema otvorenog plamena izvještaji s terena govore o gustom oblaku dima koji je prekrio nebo.

Uzrok požara je nepoznat, a gori onaj dio odlagališta na kojem je otpad star pet godina.

Situacija je, izvještavaju, bila ravna katastrofi jer vatrogasci nisu imali dovoljno vode, a požar se širio. 

Direktor Piškornice Mladen Jozinović rekao je kako se vjerojatno radi o kemijskoj reakciji duboko u otpadu, a sve je to posljedica neadekvatnog zbrinjavanja budući da se Piškornica koristi kao alat predizborne kampanje, te će se ovakvi slučajevi događati sve dok se ne dobiju sredstva za gospodarenje otpadom.

>> Vandali palili kontejnere, izazvali požar i zamalo zapalili dječji vrtić

Ključne riječi

Komentara 15

TH
than
22:34 03.09.2016.

Super, a EU prijeti sa pola milijarde € kazne samo za ovu godinu zato sto imamo ministre za zastitu okolisa, a koji nista ne rade. Onaj prosli je tus uredjivao na tamo nekom n-katu, a ovaj je napravio jos i manje. Dali su nam masu godina da to uredimo, fondovi su bili na raspolaganju, a uradili su jedino uhljebljivanje rodijaka i partijskog kadra koji su podobni, ali i tesko nesposobni, pa nisu znali izvuci sredstva od EU da se ovo rijesi.

HE
hellen3353
22:41 03.09.2016.

Odmah prijaviti Greenpeace; UN i sluzbi pri Eu zaduzenoj za okolis i zastitu zraka! Odmah! Pozivom na Kyoto protokol, kojeg se i Hrvatska mora drzati!

SO
SoloHan
00:21 04.09.2016.

direktor Piškornice, ima optužnicu zbog nelegalnog odlaganja otpada, bez dozvole, a zašto bi građani Koprivnice zatrpavali odlagalište otpadom iz Rijeke, koja ima najsuvremeniji CGO, koji ne radi, a isti takav hoće izgraditi i u Piškornici, pitanje je gdje će onda sa svojim otpadom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije