Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prate situaciju

Gori brod na kojem je zapovjednik Hrvat

brod
Obalna Straža RH
18.07.2013.
u 13:11

Prema prvim izvješćima posada nije imala nikakve šanse ugasiti požar te je odlučeno da napuste brod.

Brod Hansa Branderburg kompanije Leonhardt & Blumberg iz Hamburga na kojem je u srijedu buknuo požar dok se nalazio na poziciji oko 200 nautičkih milja od Mauricijusa još uvijek gori i pluta .

Svih 17 članova posade broda kojem je zapovjednik hrvatski pomorac evakuirano je i svi su dobro, potvrđeno je Sindikatu pomoraca Hrvatske iz sjedišta brodara. Obitelj hrvatskog pomorca informirana je o događaju. Pomorci su već stigli u Port Louis na Mauricijusu brodom Donau Trader koji im je pritekao u pomoć i predstavnici brodara krenuli su prema Port Louisu kako bi organizirali repatrijaciju posade.

Prema prvim izvješćima posada nije imala nikakve šanse ugasiti požar te je odlučeno da napuste brod. Kompanija je objavila da su izuzetno zadovoljni ponašanjem posade te im javno zahvalila za sve što su poduzeli.

Predstavnici vlasti Mauricijusa i njihova Obalna straža prate situaciju s brodom i koordiniraju moguće akcije da se, bude li potrebno, sprriječi šteta morskom okolišu. Točan uzrok incidenta još nije poznat, zasad je ustanovljenoe da je požar krenuo od kontejnera koji se nalazio odmah ispod zapovjednog mosta. Brodar je najavio istragu.

>> Pogledajte požar na turskom tankeru usred Jadrana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije