Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gordon Brown prodaje La Manche kako bi zemlju izvukao iz krize

gordon brown
Reuters
12.10.2009.
u 12:30

Brown će iznijeti detalje o prvom krugu prodaje u koji bi ušli Tote, tvrtka za klađenje, željeznički tunel La Manche, odnosno Engleski tunel, koji povezuje Britaniju i Francusku, portfelj studentskih pozajmica te vladin udio u tvrtki Urenco koja se bavi obradom urana.

Britanski premijer Gordon Brown odlučio je prodati državnu imovinu Velike Britanije u vrijednosti od tri milijarde funta čime bi zemlji vratio financijsku stabilnost.

Brown će iznijeti detalje o prvom krugu prodaje u koji bi ušli Tote, tvrtka za klađenje, željeznički tunel La Manche, odnosni Engleski tunel, koji povezuje Britaniju i Francusku, portfelj studentskih pozajmica te vladin udio u tvrtki Urenco koja se bavi obradom urana.

Sva imovina bit će prodana u razdoblju od dvije godine. Na prodaji će se naći i most iznad rijeke Temze u Dartfordu. Naime britanski manjak u proračunu narastao je na visokih 175 milijarda funta.

Engleski Mirror donosi ekskluzivni članak Gordona Browna o planovima kojima želi izvući Britaniju iz recesije. U članku priznaje da je zemlja prošla kroz vrijeme testiranja, no da je sada vrijeme da se pripremi za oporavak.

- Trebamo plan redukcije deficita koji podržava razvoj i radna mjesta. Pogled s mjesta na kojem ja stojim nije pogled na slomljenu Britaniju nego na onu koja je spremna odskočiti.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
13:20 12.10.2009.

Mostar Sevdah Reunion Oci moje kletvom bih vas kleo

IB
Ivana Brkić Ćubela
14:09 12.10.2009.

Ne razumem ovog tipa iz Londona sta je u tome lose ako se jedan clanak PRAVILNO prevede....i dali je uopste u danasnje vreme bas potrebno da se svugde u svetu trebaju imati dopisnici...?????? Pogresnio je da ce prodajom ovih Imobilijailija , 3 milijarde Funta doneti vec 16 milijardi i da nece Tvrtka TOTE (drzavna kladionica) Euro tunel kupiti vec da ta Firma ( TOTE-drzavna kladionica )isto stoji na prodaji......................

Avatar Hemp
Hemp
12:56 12.10.2009.

Vlaskoulicanec ==================== yebi ga, napisah i ja skoro isto, dok sam ja pisao ti si to vec \"odstampao\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije